שירית אביטן כהן (ישראל היום): "למה לגדי איזנקוט מקום שני באיחוד מפלגות "ביחד", כשהוא יכול לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר בגוש אחרי הבחירות? (איזנקוט-15, במקרה של פיצול מתוך 24 מנדטים 14- בנט, 10- לפיד)."
בפעם השלישית: חנות יודאיקה בבעלות יהודי הותקפה באבנים
חנות מזכרות יהודית פופולרית בקנדה נופצה על ידי אבנים. עבור תושבים יהודים רבים, טורונטו לא רק מרגישה מאוימת, אלא גם מסוכנת. "עוד יום, עוד מתקפה", נמסר מהמרכז לישראל ולענייני יהודים
חנות יודאיקה בטורונטו הותקפה באבנים בפעם השלישית בתקופה האחרונה. מדובר באירוע אנטישמי שני בתוך יממה במדינה.
בעל החנות "אלף בית יודאיקה" ברחוב בת'רסט בצפון יורק אמר שהוא יעשה את מה שעשה בפעמיים האחרונות: הוא יתקין חלון חדש.
"זה לא הולך להפחיד אותי", אמר הבעלים משה יוסף ל"טורונטו סאן". "אני בקנדה כבר 49 שנים". הוא לא יסגור בגלל שום הפחדה. "אנחנו פתוחים מאז 1988", אמר.
הוא הבהיר שהוא הולך להישאר פתוח. מאז שהגיע לקנדה מישראל ב-1977, הוא אמר שמעולם לא הרגיש אנטישמיות. עד ה-7 באוקטובר 2023 , כלומר. "מאז הטבח של חמאס בשבת השחורה של ישראלים חפים מפשע, לא קל להיות יהודי בטורונטו. בין אם מדובר בבתי כנסת שנורו או הוצתו, או בבית ספר יהודי שנפגע שלוש פעמים מירי, או במסעדות או בעסקים, אנטישמיות היא נורמלית בטורונטו בשנת 2026".
"זה לא היה נסבל אם היה מדובר בכל קבוצה דתית או אתנית אחרת. כך או כך" אמר, יוסף אמר שהוא לא הולך לשום מקום. "הייתי בצבא הישראלי; אני לא מפחד, הוא אמר. הוא כבר התקין חלונות חדשים בעבר. "זה רק כסף".
עבור תושבים יהודים רבים, טורונטו לא רק מרגישה מאוימת, אלא גם מסוכנת. "עוד יום, עוד מתקפה", נמסר מהמרכז לישראל ולענייני יהודים (CIJA).
האירוע הנוכחי מצטרף למקרה אנטישמי נוסף מסוף השבוע, ביום שבת במרכז הקהילה הספרדית ביורק, הותקף גבר שצעד לבית כנסת.
