מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 19°c
ירושלים 23°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
י"א אייר התשפ"ו | 28.04.2026
תל אביב 24°c
באר שבע 24°c
חיפה 19°c
ירושלים 23°c
בית שמש 21°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לקראת מחאות הפלג הירושלמי סמוך לבני ברק: כביש 4 צפוי להיחסם

"הרצ"פניקים" צפויים לחסום את הצירים המרכזיים סמוך לעיר התורה על רקע מעצר העריקים בשבוע האחרון, עומסים כבדים ייתכנו באזור כביש 4 ורחוב ז'בוטינסקי | במשטרה מדגישים: "לא נאפשר הפרות סדר"

לקראת מחאות הפלג הירושלמי סמוך לבני ברק: כביש 4 צפוי להיחסם
מפגינים מתעמתים עם שוטרים בכביש 4 צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

המשטרה נערכת בכוחות מתוגברים לקראת ההפגנה המתוכננת של אנשי הפלג הירושלמי מקהילתו של הרב צבי פרידמן (הרצ"פניקים) באזור העיר בני ברק, על רקע מעצר העריקים בשבוע האחרון. במשטרה מתריעים מפני שיבושי תנועה משמעותיים כבר בשעות הקרובות, וממליצים לציבור להיערך בהתאם ולבחור בדרכים חלופיות.

על פי הודעת המשטרה, צפויים עומסי תנועה ואף חסימות לסירוגין בכביש 4, בקטע שבין מחלף אלוף שדה ועד אם המושבות, בשני הכיוונים. לפי הערכות החסימות יחלו החל מהשעה 16:00. בנוסף, קיימת היתכנות להפרעות תנועה כבדות בציר ז׳בוטינסקי בבני ברק, אחד הצירים המרכזיים והעמוסים בגוש דן.

שוטרי מרחב דן יתפרסו לאורך הצירים הרלוונטיים, יבצעו הכוונת תנועה ויפעלו לשמירה על הסדר הציבורי. במשטרה מדגישים כי ייעשה מאמץ לאזן בין זכות המחאה לבין הצורך לשמור על שגרת החיים ועל חופש התנועה של הציבור הרחב.

בהודעת המשטרה נמסר כי "משטרת ישראל רואה בזכות המחאה אבן יסוד במדינה דמוקרטית ומאפשרת מחאות כל עוד הן מתקיימות במסגרת החוק". לצד זאת הבהירו כי לא תתאפשר כל הפרת סדר או פגיעה בשלום הציבור: "המשטרה לא תאפשר הפרות סדר מכל סוג או כל התנהגות העלולה לסכן את שלומו של הציבור".

הציבור נקרא לעקוב אחר עדכונים בזמן אמת ולהימנע מהגעה לאזורי ההפגנה, מחשש לעיכובים ממושכים ולשיבושי תנועה חריגים.

הפלג הירושלמי הרצ"פניקים הרב צבי פרידמן כביש 4

 צבע אדום

art