שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
חילוץ חשאי בטורקיה: כך ניצלה הישראלית שנכלאה בגלל שירות בצה״ל
ג'סיקה בכר, נעצרה באיסטנבול לאחר קמפיין נגדה מצד גורמים איסלאמיסטיים בשל שירותה בצה"ל. לאחר לחץ מדיני שכלל גם מעורבות ארצות הברית, הוחזרה לישראל דרך מדינה שלישית תחת מעטפת אבטחה ישראלית
ג'סיקה בכר, תושבת מרכז הארץ בת 28, הוחזרה לישראל במבצע חשאי לאחר שנעצרה בטורקיה והוחזקה במעצר בית במשך כחודשיים. שחרורה של בכר, שנולדה באיסטנבול ועלתה לישראל בגיל 17, התאפשר בעקבות התערבות מדינית אינטנסיבית של גורמים בישראל אשר כללה גם מעורבות ישירה של הממשל האמריקני.
הפרשה החלה באמצע חודש פברואר כאשר ארגונים איסלאמיסטיים פתחו בקמפיין רחב ברשתות החברתיות נגד בכר בשל שירותה בעבר בצבא ההגנה לישראל. במסגרת הקמפיין הופצו תמונות ותיעודים שלה במדים לצד קריאות למעצרה המיידי בשל שירותה הצבאי.
בכר הגיעה לטורקיה לביקור משפחתי אך מצאה את עצמה במרכז סערה ציבורית מסוכנת בעקבות מהלך מתוזמן שנועד לחשוף אזרחים ישראלים בעלי אזרחות כפולה ששירתו בצה״ל. הארגונים שהובילו את ההסתה הרחיקו לכת ופרסמו את פרטיה האישיים של הצעירה לרבות כתובת המגורים של הוריה בטורקיה.
הם פנו לרשויות בדרישה רשמית לפעול נגדה ולגרשה מהמדינה. כשבועיים לאחר מכן נעצרה בכר בחשד לביצוע עבירה של "שירות בצבא זר" והושמה במעצר בית באיסטנבול תחת הגבלות מחמירות בעוד המידע על מעצרה עובר לגורמים הרלוונטיים בירושלים.
עם קבלת הדיווח החלו גורמים מדיניים להפעיל לחץ כבד על הממשל בטורקיה כדי להביא לשחרורה המהיר. לאחר מאמצים מורכבים שבוצעו הרחק מעין הציבור היא שוחררה והוטסה חזרה לישראל תחת אבטחה ישראלית כבדה. הטיסה בוצעה דרך מדינה שלישית כדי להבטיח את שלומה המלא של הצעירה לאחר הסערה הציבורית והמעצר הממושך שעברה במדינה.
