מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 12°c
בית שמש 16°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"ג אייר התשפ"ו | 30.04.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 12°c
בית שמש 16°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כדי להיות ראש הגוש: זה הוויתור שעשה בנט

עפ"י הסיכום עם יאיר לפיד: בנט צפוי לקבל 7-6 מקומות בלבד מתוך 30 המקומות הראשונים ובתמורה יקבל "פיצוי" במקומות נמוכים יותר | המטרה: פינוי מקום לאיזנקוט, שיהיה בעל המפלגה הגדולה ביותר ברשימה אם יצטרף

כדי להיות ראש הגוש: זה הוויתור שעשה בנט
מפלגת בנט-לפיד צילום: Chaim Goldberg/Flash90
שלושה ימים אחרי האיחוד עם יאיר לפיד, הערב (רביעי) נחשף הוויתור של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט כדי להיות ראש הגוש. בריאיון שקיים הערב בערוץ 13 אמר בנט כי לא יוותר על המקום הראשון גם אם גדי איזנקוט יצטרף.

אך לפי הסיכום בין בנט ללפיד שפרסם הערב יובל שגב, אם יצטרף  - איזנקוט יהיה בעל המפלגה הגדולה באיחוד, ואנשי בנט צפוי לקבל 7-6 מקומות בלבד מתוך 30 המקומות הראשונים. על הוויתור ללפיד אמור בנט לקבל "פיצוי" במקומות הנמוכים יותר ברשימה.

בנט ולפיד בחרו שלא להגיב.

בסביבת לפיד אמרו אתמול כי הוא הודיע לבנט שהוא מוכן לעבור למקום השלישי ברשימה לטובת איחוד גדול עם איזנקוט. מקורביו של יו"ר יש עתיד אומרים כי "לפיד אומר כי המיקום האישי שלו הרבה פחות חשוב מהצורך לאחד כוחות ולנצח בבחירות". שלשום דווח כי בנט שוחח שוב עם איזנקוט, ובשיחות סגורות אמר כי "הדלת פתוחה עבור גדי, אבל אני מתקדם".

אתמול הודיע בנט כי מינה את ניצב בדימוס עמי אשד, לשעבר מפקד מחוז תל אביב במשטרה, לתפקיד ה"אחראי על טוהר הבחירות" מטעם מפלגת "ביחד". 

"לקראת הבחירות הקרובות, אני לוקח אחריות על כל מה שצריך כדי להביא לניצחון מכריע של גוש התיקון בראשותי", מסר בנט, "לאחד, לסדר ולתאם את המפלגות כדי לא לאבד אף קול, וגם לדאוג שהבחירות יתנהלו בצורה תקנית וטהורה"



נפתלי בנט יאיר לפיד גדי איזנקוט בחירות 2026 ביחד

 צבע אדום

art