שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
תחת פיקוח בינלאומי: מפת דרכים חדשה לשלב השני בעזה נחשפת
המסמך מציע גם תהליך של פירוק הארגונים הפלסטינים בעזה מנשקם בצורה מדורגת בהובלה פלסטינית ותחת פיקוח בינלאומי
העיתון אלאח'באר הלבנוני, חשף הבוקר "מפת דרכים" חדשה לשלב השני בעזה שחושפת גישה המבוססת על הגבלת החזקת הנשק בידי גורם פלסטיני רשמי ומניעת מסירתו לישראל.
העיתון הלבנוני ציין, כי המסמך מציע גם תהליך של פירוק הארגונים הפלסטינים בעזה מנשקם בצורה מדורגת בהובלה פלסטינית ותחת פיקוח בינלאומי, הכולל איסוף של כל הנשק והעברתו לוועדה לאומית ייעודית, מבלי למסור אותו לישראל, תוך חיוב כל המיליציות והקבוצות החמושות להשתתף בתהליך זה ופירוק המבנה הצבאי(התשתית הצבאית) שלהן.
עוד נמסר בדיווח, כי מסירת כלי הנשק של אנשים בודדים תהיה קשורה ותלויה במסירת כלי הנשק של המיליציות, ולקיומה של סביבה ביטחונית המסוגלת לשמור על הסדר והביטחון.
על פי המסמך, לוועדה הלאומית לשמירת השלום יוענקו סמכויות בלעדיות להסדיר את כלי נשק, מבחינת רישום, רישוי ואיסוף כלי נשק ללא רישיון, במקביל ליישום תוכניות רכישה חוזרת של נשק, בתמיכה חברתית וכלכלית ובמחויבות מלאה של הפלגים הפלסטינים.
המסמך גם קורא לחתום על הסכם שלום אזרחי האוסר על מלחמות פנימיות, תופעות של הצגת ושימוש בנשק, מצעדים צבאיים וכל מעשי נקמה.
