ניצן שפירא: חיל האוויר יירט רחפן ששוגר לעבר הכוחות בדרום לבנון, רקטה ורחפן נוספים ששוגרו נפלו בסמוך למרחב - אין נפגעים
מעשרה ראשונים: איש החסד הרב אליהו כהן זצ"ל הלך לעולמו
אבל בעיר אשדוד עם פטירתו של הרב אליהו כהן זצ"ל בגיל 81 | היה מדמויות ההוד בבית המדרש 'אורות חיים ומשה' של הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו | קבע עיתים לתורה ונודע כבעל חסד עצום שסייע לאלמנות ויתומים בסתר | נלחם על חייו בשבועות האחרונים והשיב נשמתו ליוצרה | הלוויתו תצא היום בשעה 15:00 מבית ההספדים באשדוד
ברוך דיין האמת: בצער רב הגיעה הידיעה על פטירתו של איש החסד, מוקיר ורחים רבנן, משכים ומעריב לבתי כנסיות, אוהב תורה ולומדיה, הרב אליהו כהן זצ"ל, והוא בן פ"א שנים בפטירתו.
המנוח נולד בתוניסיה לפני פ"א שנים להוריו, בבית שהיה מלא באהבת תורה והערכה לתלמידי חכמים אשר מהם ינק כל ימי חייו. בהיותו ילד עלו הוריו לארץ והשתקעו באשדוד. לימים נשא את רעייתו שתחי' מהעיר טבריה, ועבד לפרנסתו בנמל אשדוד.
באותו זמן קבע את תפילותיו בבית הכנסת ליוצאי תוניס ברובע ב' שבשעתו היה צריף זמני. כמו כן היה מתפלל ומשתתף בשיעורי תורה בישיבת "משיבי חיים" בראשותו של מזכה הרבים הגאון רבי מימון אזולאי זצ"ל, אשר היה נהנה לשמוע את שיעוריו וכן היה מתפלל עימהם לעיתים קרובות.
לפני כעשרים שנה עבר להתגורר ברובע ג', בסמיכות לבתי הכנסת ובתי המדרש, כדי להיות קרוב למרכזי התורה והתפילה.
הוא קבע את תפילתו בבית המדרש ובית הכנסת "אורות חיים ומשה" בראשות האדמו"ר בנש"ק הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו. היה מעשרה ראשונים בכל התפילות, במסירות ובהתמדה מופלאה. זכה לחנך את ילדיו בדרך התורה והמצוות, והיה דבוק בשיעורי תורה ובדף היומי בכולל למבוגרים, ולא פסיק פומיה מגירסא.
מידת החסד הייתה נר לרגליו. ביד רחבה סייע ליתומים ואלמנות, לישיבות ולארגוני חסד, הכל בענווה ובצנעה. נודע כאדם שברח מן המחלוקת ומהפרסום, וכיבד במיוחד את לומדי התורה, אברכים ובחורי ישיבות.
בשנים האחרונות חלה, ובשבועות האחרונים נלחם על חייו בגבורה רבה בבית החולים, עד אשר אמש לאחר חצות השיב את נשמתו ליוצרה.
הותיר אחריו דור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים וצאצאים ההולכים בדרך התורה והיראה: בניו המחנך הרב יעקב כהן מבני ברק, הרב משה מאלעד וחתניו הרב אברהם אלימלך מפתח תקווה, הרב רפאל מאזוז מבני ברק והרב אשר בוכריס מאשדוד.
מסע הלוויה יצא היום, יום חמישי, ערב הילולת התנא רבי מאיר בעל הנס זיע"א, בשעה 15:00 מבית ההספדים באשדוד שם תיטמן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
