אקסון מוביל ושברון לא נענות לבקשת הנשיא טראמפ להגדיל את תפוקת הנפט. "לא ניתן להגדיל את הייצור במהירות, בנוסף, מדובר בשיבוש הוא קצר מדי מכדי להצדיק שינוי אסטרטגי. מקור: פיננשל טיימס
מצור דיגיטלי באיראן: האזרחים מנותקים מהמרשתת והכלכלה פשוט קורסת
המשטר מצמצם גישה לאינטרנט, מחירי VPN מזנקים ומעצרים מתרבים, בזמן שבכירים נהנים מגישה חופשית, אזרחים מדווחים על אובדן פרנסה ופגיעה קשה בעסקים ובחיי היומיום
בניסיון להדק את שליטתו באזרחים, המשטר באיראן צמצם משמעותית את הגישה לאינטרנט והוביל למעשה למצור דיגיטלי. הצעד פוגע בכלכלה המקומית ומגביר את הזעם הציבורי, כאשר יותר אזרחים שוקלים לצאת למחאה. כך דווח ב-ynet.
במקביל, ההגבלות יוצרות שוק שחור שבו מחירי שירותי VPN מזנקים. כלי התקשורת הממלכתיים מדווחים באופן שוטף על מעצרים של אזרחים שנחשדו בשימוש באמצעים לעקיפת החסימה, בהם גם מערכת הלוויין האמריקנית Starlink, שנאסרה לשימוש במדינה בשנה שעברה.
אך בעוד הציבור מנותק מהעולם שבחוץ, בכירי הממשל נהנים מפריבילגיה בדמות "כרטיסי SIM לבנים", המעניקים להם גישה לאינטרנט העולמי. כמו כן, המשטר מאפשר גישה פחות מוגבלת רק למספר קטן של תפקידים, עסקים ותקשורת.
תושב טהרן שעובד בפרסום הסביר כי בעלי חברות לא מעוניינים לשלם הרבה עבור תוכן שאי אפשר להפיץ ברשתות עם חשיפה גדולה, הוא ציין כי בעקבות ההגבלה על הגישה לאינטרנט, הכנסתו ירדה כמעט לאפס מאז תחילת המלחמה.
גיימר מאיספהאן, שלו קהל עוקבים גדול ברשתות החברתיות, סיפר כי הרשת המקומית של איראן נוראה, איטית, לא מאובטחת ומלאה בתקלות. בנוסף, הוא ציין כי בעקבות ההגבלה נפגע כלכלית ואיבד כמעט את כל הכנסותיו מספונסרים ותרומות.
אומנם לאיראן יש פלטפורמות מדיה חברתית משלה המבוססות על שירותים כמו וואטסאפ ויוטיוב, אך התוכן מנוטר בקפידה ולעיתים קרובות מצונזר. "איש לא באמת רוצה להשתמש בפלטפורמות האלה, אבל אין אפשרות אחרת". אמר הגיימר, שכמו איש הפרסום - נמנע מחשיפת זהותו משום החשש לפגיעה מצד השלטון.
מפתח תוכנה איראני סיפר כי אזרחים רבים חושבים על הגירה. הוא שיתף כי סגר האינטרנט ביטל את האפשרות לעבודה מרחוק, מה שגרם לו לאבד את משרתו בגל הפיטורים האחרון בחברה שעבד. כך דווח ב-ynet.
מונירה פישגאהי מוכרת קישוטים ואביזרים ברחוב ואלי אסר המפורסם בבירה. היא סיפרה כי בעבר עסק החייטות שלה סיפק סחורה לשלוש חנויות אינטרנטיות. אך בעקבות ההגבלות הביקוש נפגע והיא נאלצה לפטר את חמשת עובדיה.
