מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 14°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ז אייר התשפ"ו | 03.05.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 14°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פשיטה בתאילנד: 89 ילדים ישראלים אותרו בבית ספר בלתי חוקי

הרשויות באי קופנגן עצרו שלושה מנהלים, שני אזרחים איראנים ואישה תאילנדית, לאחר שנמצא כי המקום פעל ללא היתר והעסיק עשרות עובדים זרים בניגוד לחוק, על רקע מתיחות גוברת סביב הקהילה הישראלית באי התיירותי

פשיטה בתאילנד: 89 ילדים ישראלים אותרו בבית ספר בלתי חוקי
שוטרים בתאילנד צילום: Moshe Shai/Flash90

גורמי ביטחון בתאילנד פשטו אתמול (שישי) על בית ספר באי קופנגן שהתנהל באופן בלתי חוקי, ומצאו בו 89 ילדים ישראלים בגילי 2 עד 12. המקום היה מורשה לפעול כמעון יום ל-18 ילדים בלבד, המקום נוהל על ידי 2 איראניים ואישה תאילנדית. הם נעצרו והואשמו בשורה של עבירות. כך דווח בישראל היום.

בנוסף לילדים, הועסקו במקום 40 עובדים ממיאנמר ועוד 12 עובדים ממדינות שונות. בין העצורים: 2 האיראנים איידין קישיפור ונדין קישיפור בני 45, והתאילנדית פראתומתיפ יו-אין בת 61.

השלושה הואשמו בהפעלת מוסד חינוכי פרטי ללא היתר, העסקת זרים ללא אישורי עבודה, אי-דיווח על העסקת עובדים זרים והפרת חוקי הגנת ילדים.

על פי הדיווח המהלך בא בעקבות תלונות על זרים המפעילים עסקים שעלולים לאיים על הביטחון הלאומי. קופנגן הפכה בשנים האחרונות ליעד פופולרי במיוחד עבור ישראלים - לפי ההערכות, כ-2,500 ישראלים השתקעו באי - מצב שיצר מתחים מקומיים ותלונות חוזרות על רכישת נכסים והפעלת עסקים שאינם עומדים בדרישות החוק.

תאילנד איראן

 צבע אדום

art