מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"ז אייר התשפ"ו | 04.05.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 10°c
בית שמש 10°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

צה"ל ינסה ללכוד ברשת את רחפני הנפץ של חיזבאללה

דיווח: צה"ל החל להשתמש במערכת רחפנים ליירוט רחפני נפץ של חיזבאללה באמצעות רשתות. ברקע פגיעות רבות בכוחות, בצה"ל מודים בפערי מוכנות. נתניהו: הוקם פרויקט מיוחד לסיכול האיום

צה"ל ינסה ללכוד ברשת את רחפני הנפץ של חיזבאללה
רחפן נפץ צילום: שאטרסטוק

צה"ל החל להשתמש במערכת רחפנים חמושים ברשתות לצורך יירוט רחפני הנפץ שמשגר חיזבאללה לעבר כוחות צה"ל בלבנון ויישובי הצפון – כך פורסם ב"הארץ". במקביל, דווח ב-ynet כי המערכת נפרסה בדרום לבנון ופועלת בשלב זה ברמת ניסוי, מבלי שהציגה עד כה הצלחות משמעותיות.

המערכת, Iron Drone Raider של חברת איירובוטיקס, משלבת מערך חיישני גילוי הכולל מכ"ם לצד רחפן מיירט. לאחר זיהוי איום, הרחפן ממריא לעבר המטרה ומכוון אליה באופן עצמאי באמצעות המכ"ם. בשלב זה ניתן לבחור אם לעקוב אחר הרחפן או לשגר לעברו רשת הלוכדת אותו. לאחר הלכידה נפתח מצנח, המוריד את הרחפן לקרקע בצורה מבוקרת יחסית, במטרה להפחית את הסיכון לפיצוץ.

המערכת נועדה לתת מענה גם לרחפני נפץ הנשלטים באמצעות סיבים אופטיים, הנחשבים חסינים לשיבוש באמצעי לוחמה אלקטרונית. עם זאת, גורמים בענף הרחפנות בצה"ל אמרו ל-ynet כי המערכת נוסתה כבר לפני כשנה אך לא הציגה יעילות מספקת בזיהוי.

בצה"ל מודים כי מדובר באתגר מתמשך. "מנסים הכול מהכול", אמרו גורמים בצבא ל-ynet, והוסיפו כי בשלב זה טרם נמצא פתרון יעיל לאיום רחפני הסיב של חיזבאללה. גם לפי פרסום ב"הארץ", גורמים בצה"ל הודו כי האמצעים הקיימים אינם מספקים מענה מקיף, ולעיתים אינם זמינים בכמות מספקת.

בשבוע האחרון נהרגו שני חיילים ועובד קבלן מטעם משרד הביטחון מפגיעות של רחפני נפץ, ולמעלה מ-15 חיילים נפצעו. במהלך המערכה הנוכחית בלבנון נפצעו עשרות חיילים נוספים כתוצאה מפגיעות דומות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא בסרטון שפרסם היום (ראשון), וציין כי ישראל מתכוונת להשקיע 350 מיליארד שקלים בחימוש ובפיתוח כלי טיס כחול לבן בעשור הקרוב. לדבריו, "לפני כמה שבועות הוריתי על הקמת פרויקט מיוחד לסיכול איום הרחפנים, וכבר היום יוצג לי דוח התקדמות בנושא. זה ייקח זמן, אבל אנחנו על זה".

רחפנים חיזבאללה לבנון צה"ל רחפן התקפי

 צבע אדום

art