אלי הירשמן: גורם במשטרה ל-N12: "האדמו"ר מבאיאן שהדליק את המדורה במירון, עזב את המקום ואיתו עזבו רבים, אולי בגלל החשש מההתפתחויות באזור. אנחנו מזהים תנועה החוצה"
"עושה לנו נזקים מטורפים": ההקלטות של רביבו נגד גוטליב נחשפות
בהקלטות שנחשפו מהליכודיאדה, נשמע חבר הכנסת אליהו רביבו במתקפה חזיתית נגד חברת הכנסת טלי גוטליב • רביבו תיאר כיצד סירבה לבקשות נתניהו בנוגע לוועדה לבחירת שופטים ותהה: "האם אנחנו מסכימים להיכנע לגוטליביזם?"
הקלטות מה"ליכודיאדה" שהתקיימה בשבוע שעבר, אשר פורסמו היום (שני) בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב', חושפות ביקורת נוקבת מתוך הבית נגד חברת הכנסת טלי גוטליב. בהקלטות נשמע חבר הכנסת אליהו רביבו כשהוא תוקף את התנהלותה של גוטליב וטוען כי היא פוגעת אנושות בתנועת הליכוד.
בדבריו, התייחס רביבו לפער שבין הרטוריקה של גוטליב לבין העבודה הפרלמנטרית בפועל. "מה שגוטליב הליכודית... היא עושה נעים בגב. היא מדברת את הדברים שאנחנו, הבייס הליכודי, מתרגשים לשמוע. אבל את זה אפשר לדבר מאולפן, לא צריך בשביל זה להיות חברת כנסת", אמר רביבו לנוכחים. לטענתו, פעולותיה מסבות נזק פוליטי כבד: "נזקים מטורפים, כן. ההגעה שלה לבג"ץ מרסקת אותנו".
רביבו אף שיתף בתחושותיו לגבי התנהלותה של גוטליב אל מול ראש הממשלה בנימין נתניהו, סביב סוגיית הוועדה לבחירת שופטים. "ביבי מתחנן אליה, מתחנן בדמעות, בסדר? אני אצלו בלובי של הלשכה. אומר לה 'תשמעי, עשינו שרירים, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להפסיד את הוועדה לגמרי. יש לנו בנס אצבע נוספת. לא נפספס אותה'. היא אומרת לו ככה: 'אתה לא תצמצם אותי, אני המועמדת, אני המועמדת'".
בהמשך דבריו התייחס רביבו גם להתבטאויותיה של גוטליב בנושא המשפטי של ראש הממשלה, וביקר את התנגדותה לשיח על חנינה: "היא באה, התפרצה עכשיו, למה צריך לתת חנינה לביבי? היא אומרת שצריך לבטל את המשפט, לא חנינה. מה את עכשיו מסכלת גם אותו?".
לסיום, פנה רביבו לחברי הליכוד בקריאה לבחון מחדש את נאמנותם לדרך התנועה אל מול הסגנון החדש: "לכן אני אומר חברים, אנחנו צריכים להחליט, האם אנחנו כליכודניקים ותיקים מסכימים להיכנע לגוטליביזם? או להגיד 'שנייה, ליכוד זאת תנועה שגדלנו עליה, יש לה ערכים, יש לה דרך. בוא נראה מי מייצג בעבודה שלו, לא בדיבורים, את הערכים שבגללם אני חבר ליכוד'. יש קווים מסוימים שאתה אומר אני לא קול קנוי".
