מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 12°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
י"ז אייר התשפ"ו | 04.05.2026
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 12°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בן 60 התמוטט בבית הכנסת בשכונת עזרת תורה בירושלים

צוותי הרפואה שהעניקו סיוע רפואי ראשוני והצילו את חייו של גבר כבן 60 שאיבד את ההכרה במהלך שהותו בבית כנסת בשכונת עזרת תורה בירושלים

בן 60 התמוטט בבית הכנסת בשכונת עזרת תורה בירושלים
הצוותים הרפואים במקום צילום: איחוד הצלה

צוותי הרפואה של איחוד הצלה העניקו סיוע רפואי ראשוני והצילו את חייו של גבר כבן 60 שאיבד את ההכרה במהלך שהותו בבית כנסת בשכונת עזרת תורה בירושלים.

הצוותים הרפואים באירוע

ישראל ליצמן חובש באיחוד הצלה שהגיע ראשון למקום סיפר: "בסיועו של ד"ר אדם באלין רופא מתנדב באיחוד הצלה ביצענו בו פעולות החייאה תוך מתן שוק חשמלי מדפיברילטור (מפעם). לאחר שמרבה הנס שב ליבו לפעום פונה להמשך טיפול בבית חולים במצב קשה ויציב".

פראמדיק 'צוות הצלה' נפתלי סופר והחובשים שלומי פרידמן ודוד רייכמן סיפרו: "כשהגענו למקום הכווינו אותנו לתוך בית כנסת, שם ראינו גבר כבן 60 מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה לאחר שלדברי מתפללים במקום התמוטט באופן פתאומי. 

יחד עם פראמדיקים וחובשים נוספים של מד"א וצוות הצלה התחלנו מיידית לבצע בו פעולות החייאה מתקדמות, כולל עיסויי לב, הנשמות ומתן שוק חשמלי מהמוניטור של 'צוות הצלה' ובחסדי שמיים בהמשך ליבו שב לפעום והוא פונה על ידי ניידת טיפול נמרץ של מד"א כשהוא בהכרה מלאה להמשך טיפול בחדר הטראומה בבית החולים שערי צדק בעיר".

עזרת תורה ירושלים איבוד הכרה

 צבע אדום

art