דיווח: איראן הוציאה להורג שני אנשים בגין אישומים ביטחוניים. על פי סוכנות הידיעות האיראנית תסנים, השניים הואשמו ב"הקמת קבוצה לשיבוש ביטחון המדינה ובחברות בארגון טרור"
זה הפתרון המפתיע של צה"ל לרחפני הנפץ בלבנון
צה"ל יצייד בקרוב לוחמים בחזית ברובי ציד כדי להתמודד עם רחפני הנפץ של חיזבאללה המאתגרים את מערכות השיבוש | הערכה: האמצעים החדשים יקטינו את סיכויי הפגיעה ב-80%
כדי להתמודד עם איום הרחפנים, בצה"ל יחלו בקרוב לצייד לוחמים בלבנון בשוטגנים, כך פרסם הערב (שני) ינון יתח בI24. בצה"ל מעריכים כי הצעדים והאמצעים החדשים יקטינו את הסיכוי להיפגע ב-80%.
המלאי הראשוני של רובי הציד (שמיועדים במקור לציפורים) כבר נרכש, בימים האלה מבצעים בצה"ל בדיקות אחרונות בשטח. במקביל: הופצו הנחיות חדשות להתנהלות הלוחמים בחזית. מטעמי ביטחון כוחותינו, בשלב זה לא נוכל לפרט.

יתר הפתרונות (כולל רחפנים מיירטים ו"ספיידרמנים" למיניהם) - לא בימים הקרובים. התהליך צפוי לקחת עוד שבועות לפחות.
חיזבאללה הכניס למערכה את רחפני הנפץ שמאתגרים את צה"ל. זה דור חדש ומסוכן יותר של הכטב"מים הזולים ששימשו אותו בסבב הלחימה הקודם.רחפני הנפץ שחיזבאללה משתמשים בהם כמעט ולא צריכים קליטה ולכן קשה לשבש את התדרים שלהם. הם מחוברים לסיב אופטי רחוק - וכך לא ניתן להסיט אותם באמצעים אלקטרוניים. הטכנולוגיה הזו קיימת כבר כחצי עשור בשדה המערכה הקטלנית בין רוסיה ואוקראינה. לאחרונה גורם ביטחוני בכיר הודה: "זו חתיכת הפתעה. לא נערכנו מספיק טוב לאיום הזה".
