מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 19°c
בית שמש 16°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
כ' אייר התשפ"ו | 07.05.2026
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 17°c
ירושלים 19°c
בית שמש 16°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בתוך ימים ספורים: בג"ץ דורש מלוין לוח זמנים לכינוס הוועדה לבחירת שופטים

בג"ץ הורה לשר המשפטים יריב לוין לעדכן עד יום חמישי מתי יכנס את הוועדה לבחירת שופטים. ההחלטה מגיעה לאחר עימות חריף בדיון, סביב העיכוב במינויים והמחסור בשופטים

בתוך ימים ספורים: בג"ץ דורש מלוין לוח זמנים לכינוס הוועדה לבחירת שופטים
יריב לוין צילום: יונתן סינדל/פלאש90

בית המשפט העליון הורה לשר המשפטים יריב לוין להגיש עד ליום חמישי, הודעת עדכון בדבר לוח הזמנים שבו בכוונתו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, לצורך דיון באיוש תקנים בלתי מאוישים בבתי משפט השלום והמחוזי.

בהחלטת בג"ץ צוין כי נרשמה הודעת השר שלפיה בכוונתו לפרסם עד ליום ראשון, 10 במאי 2026, את רשימת המועמדים לתקני שיפוט בבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ונוער, כפי שפורט במכתבו לחברי הוועדה מיום 17 באפריל 2026. עוד נמסר כי הוועדה תכונס לדיון במועמדים סמוך ככל הניתן לאחר חלוף תקופת 45 הימים הקבועה בחוק לפרסום שמות המועמדים.

בהודעת עדכון קודמת שמסר השר ב-20 באפריל נכתב כי לאחר קידום השלב הראשון, בכוונתו לפעול למינוי שופטים לערכאות נוספות "ללא דיחוי". על רקע זה, ובהמשך לדיון שהתקיים בבית המשפט ביום 4 במאי, התבקש השר להבהיר את לוח הזמנים גם ביחס למינויים בבתי המשפט השלום והמחוזי.

החלטת בג"ץ מגיעה לאחר דיון סוער שהתקיים אתמול בעתירות המבקשות לחייב את השר לכנס את הוועדה ולמנות שופטים. במהלך הדיון התפתח עימות בין השופטים לנציג השר, עו"ד ציון אמיר.

השופט עופר גרוסקופף התריע על המחסור החמור בשופטים בבאר שבע וציין כי בעיר חסר נשיא ושבעה שופטים. "מדובר במחוז מוכה פשיעה וחסרים 25% מהשופטים במחוזי", אמר. עו"ד אמיר השיב: "למה זה מטריד את אדוני?", וגרוסקופף הגיב בתמיהה. השופט אלכס שטיין הוסיף: "למה? כי הפשע משתולל".

אמיר טען כי בית המשפט אינו צריך להתערב בשיקול דעתו של השר והדגיש כי "אין אף בית משפט בישראל שנמצא בשיתוק". מנגד, גרוסקופף הבהיר כי יש בתי משפט "שמשוועים למינויים" וכי מטרת הדיון היא להבין מתי צפויים המינויים לצאת לפועל.

במהלך הדיון הובהר כי החל מ-27 ביולי לא ניתן יהיה למנות שופטים בשל תקופת בחירות, וכי כינוס הוועדה מחייב פרסום שמות מועמדים 45 יום מראש. אמיר עדכן לאחר התייעצות עם השר כי "המצב מורכב" וכי הרכבת רשימת מועמדים דורשת זמן.

השופטים דרשו תשובות ברורות. גרוסקופף הדגיש כי "מדובר בדיני נפשות", והשופטת גילה כנפי-שטייניץ ציינה כי לפי עמדת השר יש כוונה למנות שופטים, אך ללא מועד מוגדר. השופט שטיין הוסיף כי טיפול בפשיעה מחייב הרכבים שיפוטיים מלאים.

במהלך הדיון נרשמה גם התפרצות כאשר יו"ר לשכת עורכי הדין עמית בכר קרא לעבר אמיר "שקרן", לאחר שזה טען כי ניתן היה למנות שופטים אך הדבר סוכל על ידי נציגת הלשכה בוועדה.

אמיר דחה את הטענות כי השר מעכב את המינויים ואמר כי "מי שהביא למינוי 200 שופטים הוא לא עצלן", אך הודה כי קשה לקבוע לוח זמנים. גרוסקופף הבהיר כי אינו מבקש להכתיב מועד, אלא שהשר עצמו יקבע לוח זמנים מעשי.

בסיום הדיון ציין גרוסקופף כי המינויים לבית המשפט העליון הפכו לוויכוח פוליטי, אך הדגיש כי גם המינויים לערכאות המחוזיות אינם מקבלים מענה. לאחר קבלת עדכון השר, צפוי בג"ץ להכריע בהמשך הטיפול בעתירה.

בג"ץ יריב לוין מינוי שופטים הוועדה לבחירת שופטים

 צבע אדום

art