צייד הטיסות: 'טאפ אייר פורטוגל' מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד ה 1 ביולי.
איזנקוט מתחמש בבכירי הביטחון: ראש השב"כ לשעבר מצטרף
ראש השב"כ לשעבר יורם כהן הודיע על הצטרפותו למפלגת "ישר!"; איזנקוט: "זה הסוג שישראל זקוקה לו עכשיו"
ראש השב"כ לשעבר יורם כהן הודיע על הצטרפותו למפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט, במהלך שמחזק את השדרה הביטחונית של הרשימה הפוליטית החדשה.
כהן, מהדמויות הבולטות במערכת הביטחון בעשורים האחרונים, מביא עמו יותר מ-35 שנות ניסיון בשירות הביטחון הכללי. בין השנים 2011 ל-2016 כיהן כראש השב"כ, ולפני כן מילא שורת תפקידי שטח ופיקוד, בהם ראש מרחב ירושלים, יהודה ושומרון, בתקופת האינתיפאדה השנייה.
באותן שנים עבד כהן לצד איזנקוט, ששימש אז כמפקד אוגדת איו"ש. כעת השניים נפגשים שוב, הפעם בזירה הפוליטית, כחלק מניסיון של איזנקוט לבנות רשימה בעלת פרופיל ממלכתי-ביטחוני מובהק.
במפלגה מציינים כי כהן מצטרף לשורת דמויות שכבר חברו לאיזנקוט, בהן שאול מרידור, מתן כהנא ואורית פרקש הכהן. מטרת המהלך, לדבריהם, היא לבסס אלטרנטיבה שלטונית שמדגישה ניסיון ביטחוני, ניהול ממלכתי וזהות ציונית רחבה.
איזנקוט בירך על הצטרפותו של כהן ואמר: "יורם מביא עימו ניסיון ביטחוני עשיר ומומחיות עמוקה בביטחון הלאומי. הוא מייצג מנהיגות מקצועית, ממלכתית וערכית, בדיוק הסוג שישראל זקוקה לו עכשיו. נחזיר את ישראל למסלול ישר וערכי, עם עוצמה ביטחונית ומנהיגות מאחדת".
כהן עצמו נימק את הצטרפותו בתחושת שליחות לאומית. "ישראל ניצבת בפני אתגרים גדולים, ביטחוניים וחברתיים", אמר. "ניהול לא נכון שלהם עלול להביא אותנו לסף מסוכן. החלטתי להיענות לקריאתו של גדי מתוך תחושת שליחות, כדי לקחת חלק באיחוי, ריפוי ותיקון".
לדבריו, איזנקוט הוא "האיש הנכון בזמן הנכון", והוא רואה בו מנהיג שיכול "לחבר קהלים שונים ולהוות בית ציוני ערכי".
