מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 10°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"ט אייר התשפ"ו | 06.05.2026
תל אביב 17°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 10°c
בית שמש 11°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ליברמן ישב עם נתניהו? המצטרף החדש למפלגה לא פוסל

שרון שרעבי בראיון לאחר הצטרפותו אתמול ל"ישראל ביתנו": "לא צריך לסגור את הדלת, ליברמן יעשה דברים שלא עשה עד היום" | במפלגה מיהרו להבהיר: "לנתניהו אין מקום בממשלה הבאה, הוא מסרב לקווי היסוד שלנו"

ליברמן ישב עם נתניהו? המצטרף החדש למפלגה לא פוסל
אביגדור ליברמן/בנימין נתניהו צילום: תומר נויברג/יונתן זינדל, פלאש 90

שרון שרעבי שהצטרף למפלגת ישראל ביתנו אתמול, לא פסל הבוקר (שלישי) ישיבה בקואליציה בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

בריאיון לספי עובדיה ויניר קוזין בגלי צה"ל, אמר שרעבי במענה לשאלה אם מפלגתו תשב תחת נתניהו: "אני חושב שאין מקום לחרמות בכלל במדינת ישראל".

"כשאמרתי שיח ציבורי מאחד, התכוונתי לכך", המשיך שרעבי. "אני לא חושב שצריך לסגור את הדלת, יש קווי יסוד ברורים לישראל ביתנו אני חושב שאפשר לחבר. יש מקום לפשרות. ליברמן שותף לדעתי - הוא יעשה דברים שלא עשה עד היום".

בתגובה על דבריו של שרעבי, אמרו ב'ישראל ביתנו': "אביגדור ליברמן יקים אך ורק קואליציה ציונית על בסיס קווי יסוד ברורים שהגדיר, וביניהם גיוס לכולם, הקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר, כינון חוקה, הגבלת כהונת ראש ממשלה ל-2 קדנציות ועוד. נתניהו מסרב לתנאים הללו ולכן אין לו מקום בממשלה הבאה. אנו מברכים על הצטרפותו של שרון ובטוחים שיחד נצליח לשקם ולאחד את החברה הישראלית".

בנוסף בראיון בכאן רשת ב' סיפר שרעבי על ההחלטה להיכנס לפוליטיקה ולחבור למפלגת "ישראל ביתנו". "הנושא של הצטרפות לפוליטיקה בער בי אחרי שאחרי שכל החטופים שלנו שבו לביתם", אמר. "אני יכול להגיד שההחלטה הזאת לא קלה, אבל אחרי שנתיים וחצי של תמיכה מעם ישראל, מקצה אל קצה, ההצטרפות שלי היא מעין הכרת תודה. חרשתי את ישראל כולה, ראיתי דברים שהם פחות טובים לחברה שלנו. ואם אני יכול לבוא מעט ולתקן, אז אני אעשה את זה בשליחות אמיתית".

שרעבי אמר שאחד הדברים שהיה רוצה לתקן הוא השיח הציבורי: "לישראל עוד מצפים אתגרים משמעותיים. את השיח ששמעתי פחות אהבתי. אנשים סקפטיים, הם אומרים שהקיטוב שנוצר פה הוא לא בר תיקון. אבל אני לא מרים ידיים. אני יודע לנהל מאבק, כבר הרגשתי את זה מקרוב ואני לא מרים ידיים, בטח למען עם ישראל. אין לנו אלטרנטיבה אחרת, אני חושב שהמכנה המשותף בינינו גדול מכל מחלוקת. אני מתכוון לכל מילה".

שרעבי סיפר שהתלבט לגבי הכניסה לפוליטיקה עם אחיו, שורד השבי אלי שרעבי: "אלי ופוליטיקה זה שני שני קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו. בכנות, הוא פחות אוהב את ההצטרפות שלי לפוליטיקה, אבל מיד שגמלה בי החלטה להצטרף, הוא בירך עליה, הוא אמר לי 'שליחות גדולה, הישמר לך. ואני מאוד מקווה שאת הערכים שעליהם גדלנו תביא למשכן הכנסת'".

הוא שיתף כי אלי ניסה להניע אותו מההחלטה, אך תמך בו: "הוא עושה את זה מתוך אהבת מרדכי. וכשהוא אומר את זה אני מתייחס לכל מילה בכובד ראש, בטח כשאלי אומר את זה. אבל השליחות הזאת בערה בי. אני בא בלב נקי לעשות טוב".

כזכור, אתמול הצטרף שרעבי למפלגת ישראל ביתנו של ליברמן. שרעבי, אחיהם של יוסי שרעבי ז"ל שנחטף ב-7 באוקטובר ונרצח ושל שורד השבי אלי שרעבי שאשתו ובנותיו נרצחו בטבח, אמר בהכרזה על ההצטרפות למפלגה כי "היום, 'הליכוד של פעם' זה ישראל ביתנו".

"אני מצטרף למפלגת ישראל ביתנו מתוך תחושת שליחות ואחריות עמוקה כלפי החברה הישראלית כולה", אמר אתמול שרעבי. "גדלתי על ערכי הליכוד - הליכוד של פעם: לאומי, ממלכתי וביטחוני. אביגדור ליברמן הוא מנהיג ימני אמיתי, והיחידי במערכת הפוליטית שלא היה חלק מהקונספציה, התריע על הטבח וקרא בעקביות לחסל את חמאס".

שרון שרעבי ישראל ביתנו אביגדור ליברמן בנימין נתניהו אלי שרעבי

 צבע אדום

art