על רקע גל הנטישות מהימים האחרונים במפלגת כחול לבן, בני גנץ נפגש עם ירון זליכה והשניים דנו באפשרות של איחוד מפלגות. מקורב לגנץ סיפר כי ״זליכה כבר ביקש מספר שריונים״ (13)
פסל עתיק שהתגלה במצרים מדמה את פרעה המתואר בתנ"ך
במצרים נחשף פסל אבן ענק, ככל הנראה של רעמסס השני. הפסל, במשקל 5–6 טונות, נמצא במצב שימור ירוד והועבר לשחזור. חוקרים קושרים את המלך לדמות פרעה מספר שמות
משרד התיירות והעתיקות של מצרים הודיע על חשיפת פסל אבן גדול באתר החפירות "תל פרעה" שבמרכז חוסייניה, במחוז שרקיה שבדלתת הנילוס, מצפון-מזרח לקהיר. על פי ההערכות, מדובר בפסל המתאר את המלך רעמסס השני – מהשליטים הבולטים והעוצמתיים של מצרים העתיקה.
הפסל, שתואר על ידי גורמים רשמיים כבעל ממדים "מרשימים", שוקל בין 5 ל-6 טונות ואורכו עולה על 2.1 מטרים. למרות גודלו, מצבו מוגדר "ירוד יחסית", כאשר רגליו ובסיסו חסרים. עם גילויו, הועבר הממצא באופן מיידי ממתחם המקדש שבו נמצא אל מחסני המוזיאון באזור סן אל-חג'אר, לצורך עבודות שימור ושחזור דחופות בהתאם לסטנדרטים מדעיים מחמירים.

ברשות העתיקות המצרית ציינו כי מדובר ככל הנראה בפסל שהועבר כבר בעת העתיקה מהעיר פי-רעמסס אל אתר "תל פרעה", שנודע בעבר בשם "אימט", ושימש מחדש כחלק ממתחם דתי – דבר המעיד על חשיבותו ההיסטורית והדתית של האזור לאורך תקופות שונות.
רעמסס השני, שנולד בשנת 1303 לפני הספירה ונפטר בשנת 1213 לפנה"ס, נחשב לאחד השליטים המרכזיים של תקופת הממלכה החדשה. חוקרים רבים מצביעים עליו כאחד המועמדים להיות פרעה המתואר בספר שמות, אף ששמו אינו מוזכר במפורש במקרא. על פי התורה, פרעה זה סירב לבקשותיו של משה לשחרר את בני ישראל, מה שהוביל לעשרת המכות.
במשרד התיירות והעתיקות ציינו כי מדובר באחד הממצאים הארכיאולוגיים החשובים התורמים להבנת הפעילות המלכותית והדתית באזור מזרח הדלתא. התגלית מצטרפת לשורה של ממצאים שנחשפו לאחרונה במצרים, בהם שמונה מגילות פפירוס נדירות בנות כ-3,000 שנה שתוכנן טרם פוענח, וכן שרידי מתחם דתי עתיק בצפון סיני, המזוהה עם עיר מקראית.
