אבו עלי אקספרס: מקורות לבנוניים מדווחים לפני זמן קצר על תקיפה בשכונת חארת חריכ בדאחיה של ביירות.
זה כבר לא חלום: סמארטפון של OpenAI כבר בשנה הבאה
לפי הערכות חדשות, החברה מאיצה את הפיתוח בשיתוף ענקיות שבבים, במטרה להקדים את ההשקה ולחזק את מעמדה בשוק הבינה המלאכותית
פרויקט הסמארטפון של OpenAI, שנחשב לאחד המהלכים המסקרנים בתעשיית הטכנולוגיה, עשוי להגיע מוקדם מהצפוי. באתר גיקטיים פורסם כי בעוד ההערכות הראשונות דיברו על לוחות זמנים רחוקים יותר, כעת מסתמן כי החברה מאיצה את הפיתוח באופן משמעותי ומקדימה את יעד ההשקה.
לפי מידע שפורסם על ידי האנליסט מינג-צ’י קו, OpenAI מכוונת להתחיל בייצור המוני כבר במהלך המחצית הראשונה של 2027. מדובר בשינוי דרמטי לעומת התחזיות הקודמות, שהציבו את תחילת הייצור רק בשנת 2028. מאחורי ההאצה עומדת, בין היתר, השאיפה של החברה להגיע להנפקה ולחזק את אמון המשקיעים באמצעות מוצר חומרה פורץ דרך.
הפרויקט מתבצע בשיתוף פעולה עם יצרניות שבבים מובילות, כאשר ההערכות מצביעות על כך ש-MediaTek תהיה הספק המרכזי. המעבד המיועד צפוי להתבסס על סדרת Dimensity 9600, עם התאמות ייחודיות שיתמקדו בביצועי בינה מלאכותית. בין הדגשים הטכנולוגיים נמצאים שדרוגים ביחידת עיבוד התמונות, לצד שילוב ארכיטקטורה כפולה ביחידת העיבוד הנוירונית, מהלך שנועד להתמודד עם עומסי חישוב מתקדמים.
בנוסף, המכשיר צפוי לכלול זיכרון מסוג LPDDR6 ואחסון UFS 5.0, שילוב שאמור לשפר משמעותית את מהירות העבודה ואת היכולת להתמודד עם משימות מורכבות. אם התוכניות אכן יתממשו, OpenAI עשויה להגיע לייצור של כ-30 מיליון יחידות במהלך 2027 ו-2028.
אחד הפרטים הבולטים בפרויקט הוא מעורבותו של ג’וני אייב, לשעבר המעצב הראשי של אפל, שנחשב לאחת הדמויות המשפיעות ביותר בעולם עיצוב המוצרים. שילוב כזה עשוי להעיד על ניסיון לבנות לא רק מכשיר חכם, אלא חוויית שימוש חדשה שמבוססת על בינה מלאכותית עמוקה.
למרות ההתקדמות, עדיין לא ברור האם המוצר הסופי יהיה סמארטפון קלאסי או מכשיר שיציג גישה חדשה לחלוטין לשילוב בין חומרה לבינה מלאכותית.
