מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ט אייר התשפ"ו | 06.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אם חמאס לא יתפרק מנשקו: מועצת השלום לא תחייב את ישראל לתנאי הפסקת האש

מועצת השלום מנהלת משא ומתן עם חמאס מזה מספר חודשים, והתנתה פרויקטים גדולים של שיקום עזה בפירוק הנשק של הארגון. חמאס סירב להיענות לבקשה, בטענה כי על ישראל תחילה לדבוק בתנאי השלב הראשון של הפסקת האש

 אם חמאס לא יתפרק מנשקו: מועצת השלום לא תחייב את ישראל לתנאי הפסקת האש
בכירי חמאס צילום: רשתות ערביות

מועצת השלום בראשות ארה"ב, האחראית על ניהול עזה לאחר המלחמה, אינה מתכוונת לחייב את ישראל לתנאי הפסקת האש מאוקטובר 2025 אם חמאס לא יקבל את דרישת הוועדה הבינלאומית לפירוק נשק של ארגון הטרור, כך עולה ממסמך שפורסם ב"טיימס אוף ישראל".

בעוד שהנציג העליון של מועצת השלום לעזה, ניקולאי מלאדנוב, הזהיר כי סירוב חמאס להתפרק מנשקו עלול להוביל לחידוש המלחמה, הוא מרחיק לכת הרבה יותר במסמך, ואומר כי ישראל לא תצטרך להפסיק את ההתקפות בעזה או להבטיח כניסת סיוע הומניטרי לרצועה.

"אי-קבלת המסגרת על ידי חמאס בתוך פרק זמן סביר, כפי שייקבע על ידי מועצת השלום ולאחר התייעצות עם הצדדים, תבטל את ההתחייבויות הללו", כותב מלאדנוב במסמך - מכתב שהוא והבכיר האמריקאי אריה לייטסטון שלחו לראש הממשלה הטכנוקרטית הפלסטינית שאמורה להחליף את חמאס בעזה.

מועצת השלום מנהלת משא ומתן עם חמאס מזה מספר חודשים, והתנתה פרויקטים גדולים של שיקום עזה בפירוק הנשק של הארגון.

חמאס סירב להיענות לבקשה, בטענה כי על ישראל תחילה לדבוק בתנאי השלב הראשון של הפסקת האש, שכלל הגדלת הסיוע ההומניטרי לרצועה ונסיגה חלקית של כוחות ישראליים.

במאמץ להביא את חמאס להתקדם בהסכם, מלאדנוב ולייטסטון מציינים במכתב כי פנו לישראל בתחילת אפריל כדי להבטיח ערבויות לכך שהיא תיישם במלואה את תוכנית 20 הנקודות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לסיום המלחמה.

חמאס טען כי לא ניתן להתקדם לסוגיה המגדירה את השלב השני של פירוק נשק לפני יישום מלא של השלב הראשון.

על פי הדיווח, ישראל מתכוננת לחדש את הפעילות הצבאית האינטנסיבית בעזה, אם כי פירוק חמאס מנשקו הוכח כקשה במשך שנתיים של מלחמה. תומכי חידוש המבצע הצבאי טוענים כי לחיילים יהיה קל יותר לפעול, בהתחשב בכך שאין עוד חטופים ישראלים בעזה.

מלאדנוב שמשרדו סירב להגיב ל"טיימס אוף ישראל" על הדיווח, נפגש עם ראש הממשלה נתניהו בירושלים ביום שלישי וצייץ לאחר מכן כי מדובר ב"דיון חיובי וענייני".

"כולנו אישררנו מחדש את מחויבותנו ליישום מלא של תוכנית 20 הנקודות המקיפה של טראמפ", כתב. "לעבוד עם כל הצדדים כדי להפוך את המחויבות לפעולות קונקרטיות. זה ידרוש החלטות להתקדמות. אנו ממשיכים להתקדם למען עתיד טוב יותר עבור הישראלים והפלסטינים".

עזה חמאס מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art