אסף רוזנצוייג: פזשכיאן מספר כי התרשם בפגישה עם ח'אמנאי מ"אופן ההתנהלות, דרך ההסתכלות והגישה הצנועה והחמה מאוד של מנהיג המהפכה האסלאמית. זו הייתה גישה שהפכה את השיחה לסביבה המבוססת על אמון, רוגע, אחדות ושיח ישיר ללא מחיצות". לדבריו, "כאשר האדם הבכיר ביותר במדינה מתנהל במוסריות כזו, בענווה וברוח עממית מול בעלי תפקידים ואנשים, ההתנהגות הזו יכולה באופן טבעי לשמש מודל גם למערכת הניהול והמנהל במדינה. מודל שמבוסס על אחריות"
"לא במשמרת שלי": הצעד הדרמטי של מיקי זוהר נגד ישראל פריי
לאחר שפורסם כי מרכז "ענב" יארח את השקת ספרו של איש השמאל הקיצוני, הורה שר התרבות על הקפאה מוחלטת של הזרמת הכספים לענף הספרות. במשרד הבהירו כי המהלך ננקט לאחר שעלה כי פריי הביע בעבר תמיכה מוצהרת בפגיעה בחיילי צה"ל
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הורה היום (רביעי) לעצור לאלתר ובאופן גורף את אישור התקציבים לכלל אירועי הספרות. ההחלטה התקבלה בעקבות פרסום לפיו במרכז התרבות "ענב" בתל אביב עתיד להתקיים אירוע השקת ספרו של איש השמאל הקיצוני ישראל פריי.
במשרד התרבות והספורט הסבירו כי הצעד ננקט לאחר שעלה כי פריי הביע בעבר תמיכה בפגיעה בחיילי צה"ל. בעקבות כך, הנחה השר לעצור לא רק את העברות הכספים המיידיות, אלא גם את קידומו של מודל מבחן התמיכה המיועד לאירועי ספרות.
במשרד ציינו כי ההקפאה תישאר בתוקפה עד לביצוע בחינה מחודשת ומעמיקה של הקריטריונים המקצועיים המשמשים למתן תקציבים ממשלתיים לגופי התרבות.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר תקף בחריפות את עצם קיום האירוע במוסד ציבורי, והצהיר: "אירוע שמהדהד תמיכה בטרור ופגיעה בחיילי צה״ל לא יקרה במשמרת שלי - בטח שלא מכספי המיסים של אזרחי ישראל".
