מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 19°c
ירושלים 23°c
בית שמש 22°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
כ' אייר התשפ"ו | 07.05.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 19°c
ירושלים 23°c
בית שמש 22°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

האישור הרשמי: צה"ל הודיע על חיסולו של מפקד יחידת העילית 'כוח רדואן'

צה"ל מאשר: אחמד ע'אלב בלוט, שפיקד על עשרות פיגועים בגבול הצפון והוביל את "תוכנית כיבוש הגליל", חוסל אתמול בתקיפה בדאחייה

האישור הרשמי: צה"ל הודיע על חיסולו של מפקד יחידת העילית 'כוח רדואן'
מחבלי חיזבאללה צילום: צילום מסך

צה"ל מאשר הבוקר (חמישי) כי  תקף וחיסל אתמול (ד') את אחמד ע'אלב בלוט, מפקד יחידת 'כוח רדואן' - יחידת הקומנדו העילית של ארגון הטרור חיזבאללה בדאחייה שבביירות.

במשך שנים, ע'אלב בלוט מילא שורה של תפקידים ביחידת 'כוח רדואן', בהם מפקד המבצעים של היחידה. במסגרת תפקידיו, היה אחראי על המוכנות והדריכות של היחידה ללחימה נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל.

במהלך המלחמה ולאורך התקופה האחרונה בפרט, ע'אלב בלוט הכווין את מחבלי ׳כוח רדואן׳ ופיקד על עשרות מתווי טרור נגד כוחות צה"ל בדרום לבנון, ובהם ירי נ"ט והפעלת מטעני נפץ.

כמו כן, ע'אלב בלוט קידם את פעולות שיקום היכולות של יחידת 'כוח רדואן', ובפרט את הפעלת "תוכנית כיבוש הגליל" אותה היחידה בנתה וקידמה במשך שנים.

דובר צה"ל
"תעודת הזהות" של מפקד כוח רדואן | דובר צה"ל

יחידת ׳כוח רדואן' פועלת במימון ובהכוונת משטר הטרור האיראני לפגיעה בכוחות צה"ל ובאזרחי מדינת ישראל.

"צה"ל ימשיך לפעול למול איומים כלפי אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל ונגד ניסיונות יחידת 'כוח רדואן' להשתקם ולבנות את כוחה מחדש", מסר דובר צה"ל.

צה"ל לבנון חיסול כוח רדואן

 צבע אדום

art