אור רביד: פיקוד העורף: הסתיים האירוע בצפון, ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים
טראמפ לאחר חילופי אש בין ארה"ב לאיראן: "הפסקת האש נמשכת"
טראמפ התייחס הלילה לחילופי אש בין איראן לארה"ב: "הפסקת האש עדיין בתוקף, מתקפות הנגד שלנו באזור הורמוז, טפיחות של אהבה". משמרות המהפכה טענו: "הגבנו על הפרת הפסקת האש במבצע מדויק וגדול מאוד"
פיצוצים נשמעו אמש סמוך לנמל בנדר עבאס ובאי קשם שבמצר הורמוז, כלי תקשורת באיראן דיווחו על פגיעה באחד הרציפים בנמל. בישראל הכחישו כל קשר לתקיפות. בהמשך התברר כי חילופי האש התפתחו מתקיפה איראנית נגד משחתות אמריקניות במצר הורמוז - ותגובת צבא ארה"ב.
כשעה לאחר תחילת המתקפה האשימו באיראן את איחוד האמירויות, אך בכיר אמריקני אמר ל"פוקס ניוז" כי צבא ארה"ב הוא שתקף בהורמוז ובבנדר עבאס. באיראן המשיכו לדווח על פיצוצים בנמל ובאי, ובמקביל פורסמו דיווחים על פיצוצים גם באבו דאבי ודובאי.
דובר צבא איראן האשים הלילה את ארה"ב ב"הפרה של הפסקת האש" ואף איים להגיב, אך הטלוויזיה האיראנית דיווחה על "חזרה לשגרה". בהמשך הודיעו משמרות המהפכה: "הגבנו על הפרת הפסקת האש במבצע מדויק וגדול מאוד.
"גם נשיא ארה"ב טראמפ מיהר לאיים: "אם איראן לא תחתום על הסכם - נחסל אותם הרבה יותר חזק, ובהרבה יותר אלימות. אנחנו במשא ומתן עם איראן, הפסקת האש עדיין בתוקף".
טראמפ הוסיף: "אנחנו במשא ומתן עם איראן, הפסקת האש עדיין בתוקף. פקיסטן ביקשה מאיתנו לעצור את 'פרויקט החופש' במהלך המו"מ". לרשת ABC אמר טראמפ כי "התקיפות נגד מטרות איראניות היו רק טפיחות של אהבה. הפסקת האש עדיין בתוקף".
טראמפ עדכן בהמשך בפוסט על המתרחש: "שלוש משחתות אמריקאיות ברמה עולמית חצו בהצלחה רבה, את מצר הורמוז תחת אש. לא נגרם כל נזק לשלוש המשחתות, אך נגרם נזק כבד מאוד לתוקפים האיראנים. הם הושמדו לחלוטין יחד עם סירות קטנות רבות, שבהן הם משתמשים כדי להחליף את הצי שלהם, שראשו נערף לחלוטין. הסירות הללו שקעו לקרקעית הים במהירות וביעילות. טילים נורו לעבר המשחתות שלנו, אך יורטו בקלות. גם רחפנים הגיעו — והושמדו באוויר. הם נפלו בצורה יפהפייה אל האוקיינוס, ממש כמו פרפר הצונח אל קברו!
מדינה נורמלית הייתה מאפשרת למשחתות הללו לעבור, אבל איראן איננה מדינה נורמלית. היא מונהגת בידי מטורפים, ואם הייתה להם הזדמנות להשתמש בנשק גרעיני הם היו עושים זאת, ללא כל ספק. אבל לעולם לא תהיה להם ההזדמנות הזאת, וכפי שהכינו אותם היום, נכה בהם חזק הרבה יותר ובאלימות רבה הרבה יותר בעתיד, אם הם לא יחתמו על ההסכם שלהם ומהר! שלוש המשחתות שלנו, יחד עם הצוותים הנפלאים שלהן, ישובו כעת להצטרף למצור הימי שלנו, שהוא באמת ‘חומת פלדה’".
צבא ארה"ב הודיע מצידו כי "כוחותינו יירטו התקפות איראניות, והגיבו לתקיפות נגד משחתות אמריקניות במצר הורמוז. הכוחות תקפו מתקנים צבאיים איראניים כהגנה עצמית. אנחנו לא מעוניינים בהסלמה, אך ערוכים בהגנה על כוחותינו. כוחות איראניים שיגרו מספר טילים, רחפנים וסירות קטנות כאשר אוניות אמריקניות עברו את המעבר הימי הבינלאומי. צבא ארה"ב תקף מתקנים צבאיים איראניים האחראים לתקיפת הכוחות האמריקניים, כולל אתרי שיגור טילים ורחפנים, אתרי פיקוד ובקרה, מתקני מודיעין, מעקב וסיור".
בינתיים איחוד האמירויות הודיעה הבוקר, כי מערכות ההגנה האוויריות הופעלו בעקבות איומי טילים וכטב"מים. התפתחויות אלה מגיעות על רקע חששות כי הפסקת האש שהוכרזה ב-7 באפריל עלולה לקרוס, בעוד ארצות הברית ממתינה לתגובת איראן להצעה אמריקאית לסיים את המלחמה בין שתי המדינות.
