אסף רוזנצוייג: על פי הדיווח, ח'אמנאי העביר לעבדאללאי "הנחיות חדשות שנועדו לאפשר את המשך הפעולות וההתמודדות הנחושה עם האויבים"
ארדן במתקפה על כ"ץ: "מתעסק בפוליטיקה קטנה"
השגריר לשעבר תקף את שר הביטחון על סיכול מינויו לתעשייה האווירית ומתח ביקורת על הטיפול המאוחר באיום הכטב"מים ומודה: "בוחן הקמת שותפות פוליטית חדשה"
שגריר ישראל באו"ם לשעבר והשר לשעבר, גלעד ארדן, תקף בחריפות את שר הביטחון ישראל כ"ץ בריאיון בכאן 11. ארדן הביע תסכול מהתנהלות הממשלה ואמר כי הוא בוחן את המשך דרכו הפוליטית, כולל אפשרות להקמת שותפות חדשה שתשבור את הקיפאון הפוליטי.
במהלך הריאיון התייחס ארדן לסיכול מינויו לתפקיד יו"ר התעשייה האווירית על ידי השר כ"ץ. ארדן הגדיר את המהלך כעדות לשיבוש בסדרי העדיפויות של הדרג המדיני: "אם שר הביטחון של ישראל מתעסק בפוליטיקה קטנה בזמן מלחמה, במקום למצוא פתרון לאיום הכטב"מים - זה סימפטום מצער", אמר.
ארדן הוסיף ומתח ביקורת על מערכת הביטחון בכללותה, בציינו כי כבר בשנת 2014 העלה את סוגיית הכטב"מים בקבינט הביטחוני והנחה לקדם פתרונות, בעוד שרק כעת המערכת "מתעוררת" לטפל בנושא.
על רקע הדיווחים על כוונתו להקים מפלגת ימין חדשה, הודה ארדן כי הוא חש תסכול רב מהרכב הממשלה הנוכחי ומהיעדר הכרעות בנושאים ליבתיים כמו השוויון בנטל ולימודי ליבה. אף שהדגיש כי הוא "איש ליכוד מזה 30 שנה", הוא לא שלל ריצה במסגרת פוליטית אחרת בבחירות הבאות.
"אני עדיין לא החלטתי אם אני חוזר למערכת הפוליטית ובאיזה פורמט", הצהיר ארדן. לדבריו, הוא בוחן אפשרויות למציאת שותפים שיאפשרו להקים ממשלה ציונית רחבה שתשבור את המבוי הסתום שבו נמצאת הפוליטיקה הישראלית - בין ממשלת ימין התלויה במפלגות החרדיות לבין אלטרנטיבת שמאל התלויה במפלגות הערביות. "בזה אני עוסק כיום", סיכם, "ואשמח לעדכן ברגע שאקבל החלטה".
