מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"ארה"ב הזהירה לא להתקרב": בבגדד מודים - "הייתה נוכחות צבאית לא מזוהה"

גורם ביטחוני עיראקי אישר כי זוהתה פעילות חריגה במדבר - אך לדבריו הכוחות העיראקיים לא הצליחו לזהות מי פעל במקום: "ארה"ב הזהירה שלא להתקרב לאזור"

"ארה"ב הזהירה לא להתקרב": בבגדד מודים - "הייתה נוכחות צבאית לא מזוהה"
עיראק צילום: שאטרסטוק

גורם ביטחוני עיראקי מאשר באופן חריג כי במהלך המלחמה מול איראן זוהתה נוכחות צבאית מסתורית במדבר במערב עיראק - זאת לאחר הדיווח הדרמטי שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל" ולפיו ישראל הקימה באזור בסיס צבאי חשאי לצורך תמיכה במערכה האווירית נגד איראן.

בשיחה עם ערוץ "אל-חדת'" הסעודי אמר הגורם העיראקי כי במהלך ימי הלחימה נצפתה נוכחות צבאית "לא מזוהה" במדבר נג'ף שבמערב המדינה. לדבריו, "לא הצלחנו לזהות את הכוח שהיה נוכח באזור", והוסיף כי ארצות הברית הזהירה את הכוחות העיראקיים שלא להתקרב למקום בשל "נסיבות ביטחוניות".

עוד סיפר הגורם כירועה צאן מקומי דיווח על פעילות חשודה במדבר נוח'יב סמוך לנג'ף ב-4 במרץ. "פעלנו כדי להגיע לשם אבל ארה"ב אמרה לנו שלא לנסות לבדוק מה קורה שם. במהלך הקרבות שהתפתחו במקום נהרג חייל עיראקי אחד ונפצעו שניים נוספים", אמר.

הדברים מגיעים שעות לאחר שדווח כי הפרלמנט העיראקי זימן את שרי ההגנה והפנים במדינה לדיון דחוף בעקבות הפרסום האמריקני על הקמת בסיס ישראלי סודי בשטח עיראק.

לפי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", ישראל הקימה זמן קצר לפני פרוץ המלחמה מוצב צבאי חשאי במדבר העיראקי, שאויש על ידי כוחות מיוחדים ושימש מרכז לוגיסטי עבור חיל האוויר הישראלי. על פי הדיווח, המהלך נעשה בידיעת ארצות הברית.

עוד נטען כי במקום פעלו גם צוותי חילוץ והצלה שיועדו למקרה של הפלת טייסים ישראלים בשטח אויב. לפי המקורות, במהלך אחד האירועים אף הציעה ישראל לסייע בחילוץ צוות אמריקני לאחר הפלת מטוס F-15 סמוך לאיספהאן, אולם בסופו של דבר הכוחות האמריקניים ביצעו את החילוץ בעצמם.

ב"ג'ורנל" דווח עוד כי הבסיס כמעט ונחשף כבר בתחילת מרץ, לאחר שרועה צאן מקומי הבחין בפעילות חריגה באזור, שכללה לטענתו גם טיסות מסוקים. בעקבות הדיווחים שלחה עיראק כוחות צבא לבדוק את המתרחש, אולם לפי אחד המקורות ישראל הרחיקה אותם באמצעות תקיפות אוויריות. בתקיפה ההיא נהרג, לפי הדיווחים, חייל עיראקי אחד.

מבצע שאגת הארי עיראק צה"ל איראן בסיס צבאי

 צבע אדום

art