יוסי יהושוע: מה פתאום היועמ״שית בהרב מיארה מעבירה חוות דעת רק לחבר ועדה אחד, השופט בדימוס גרוניס? למה לא דרך מזכירות הוועדה?
אחרי החיבור עם בנט: האנשים של לפיד עוברים צד
דמויות ותיקות המזוהות עם לפיד תוקפות את החיבור לבנט ומביעות תמיכה באיזנקוט: "המועמד המועדף לראשות הממשלה"
דמויות ותיקות המזוהות עם "יש עתיד" ועם יו"ר המפלגה יאיר לפיד מביעות בימים האחרונים תמיכה פומבית דווקא בגדי איזנקוט - תוך ביקורת חריפה על המהלך הפוליטי עם נפתלי בנט. כך דווח היום (ראשון) בוואלה.
אחת הבולטות שבהן היא דפנה שפיגלמן, שנחשבה בעבר לחלק מהמעגל הקרוב מאוד ללפיד בתחילת דרכה של "יש עתיד", ואף שידרה לצידו בגלי צה"ל וערכה את תוכניתו בערוץ 2.
בפוסט שפרסמה כתבה: "אני בטוחה שהאדם האחד שחייב ויכול להיות ראש הממשלה שלנו, שלי, זה גדי איזנקוט ולא אף אחד אחר". שפיגלמן אף הבהירה כי אם איזנקוט יחבור תחת בנט, הוא יאבד את תמיכתה.
גם גדי מאירי, לשעבר מנהל השטח של "יש עתיד", תקף את החיבור בין לפיד לבנט וכתב כי מדובר ב"איחוד שנולד בעיקר מתוך פחד ופחות מתוך ראיית הנולד או הרצון והצורך לחולל פה שינוי אמיתי".
לדבריו, "לא לחינם קרא טיבי לאיחוד, זה בלשונו הסרקסטית - 'איחוד הצלה'". מאירי טען כי בנט חשש מהתחזקות איזנקוט, בעוד לפיד ביקש לעצור את הירידה בסקרים. עוד כתב כי איזנקוט עודכן על ההסכמות "כשלוש דקות לפני שפורסם בתקשורת".
"מה ששני הצדדים לא הבינו זה שגדי איזנקוט לא פראייר", כתב, "ולמרות חוסר ניסיונו הפוליטי מדובר באיש חכם, אסטרטג, עקבי וישר". את דבריו חתם בקביעה: "גדי איזנקוט הוא המועמד המועדף לראשות הממשלה".
מנגד, גורמים ב"יש עתיד" מסרו לוואלה כי דפנה שפיגלמן אינה חברה במפלגה כבר שנים, וכי גדי מאירי פוטר בעבר מהמוסדות.
