מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 26°c
באר שבע 31°c
חיפה 25°c
ירושלים 31°c
בית שמש 27°c
בני ברק 32°c
אשדוד 32°c
כ"ה אייר התשפ"ו | 12.05.2026
תל אביב 26°c
באר שבע 31°c
חיפה 25°c
ירושלים 31°c
בית שמש 27°c
בני ברק 32°c
אשדוד 32°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המנכ"ל החדש טוען: נתניהו מנסה להטיל ספק בתוצאות הבחירות

לאחר החלטת השופט סולברג למנות את עו"ד ליבנה למ"מ מנכ"ל ועדת הבחירות - מתברר כי רק לפני כשבועיים האחרון הביע חשש מפני אפשרות שהימין יכחיש את תוצאות הבחירות | במקביל, המנכ"לית היוצאת הודיעה כי היא לא תישאר לחפיפה, בשל מחלוקת איתו • כל הפרטים

המנכ"ל החדש טוען: נתניהו מנסה להטיל ספק בתוצאות הבחירות
קלפיות ופתקי הצבעה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

המינוי של עו"ד דין ליבנה לתפקיד מ"מ מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית מעורר סערה, כאשר נחשפות אמירות שלו שמעלות חשד לגבי האובייקטיביות שלו.

ליבנה, שכאמור מונה היום (ראשון) לתפקיד, התראיין לפני כשבועיים ל"כאן 11" - והביע חשש שהימין ינסה לערער את תוצאות הבחירות, כאשר לא ברור מה הם הנתונים שעל פיהם הוא טוען.

"אנחנו רואים שאחד השחקנים מנסה להטיל ספק בתוצאות עוד לפני שיש תוצאות", רמז ליבנה על רה"מ בנימין נתניהו. "כשיש חשש שגורם מסוים יפסיד הוא עושה דה לגיטימציה לשופטים כדי להגיד גנבו לי את הבחירות".

בימין כבר יש מי שתוקף את המינוי. "המינוי המסתמן של עו״ד דן ליבנה למנכ״ל ועדת הבחירות המרכזית הוא מינוי מדאיג ופסול. האיש מוטה פוליטית באופן מובהק!", כתב חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד.

לדבריו, "בתקופת בחירות רגישה, בראש המנגנון המקצועי של ועדת הבחירות חייב לעמוד אדם נטול זיהוי פוליטי מובהק.

ליבנה, שמזוהה עם עמדות שמאל, הסתובב לאחרונה כשהוא מזהיר מזיופי בחירות ומאי-הכרה בתוצאות וכעת אמור להיות האיש שמנהל את המערכת עליה הטיל ספק".

בתוך כך, העיתונאי מיכאל שמש דיווח המנ"כלית הפורשת אורלי עדס הודיעה לשופט סולברג על סיום תפקידה, וכן על יציאה לחופשה ללא הגבלת זמן - זאת בשל מינויו של ליבנה.

המשמעות של ההחלטתה היא שהיא לא תחפוף את ליבנה. הרקע לכך הוא חילוקי דעות בין 2 האישיים.

ועדת הבחירות המרכזית טוהר הבחירות בנימין נתניהו אורלי עדס

 צבע אדום

art