יעל יפה: ראש הממשלה נתניהו וראש המוסד המיועד רומן גופמן הגיבו להחלטת בג"ץ על חוות הדעת המייעצת של ועדת גרוניס. היועצת המשפטית שוב לא הגישה בזמן את הארכה. גופמן טען ש"יש לדחות את העתירות, מכיוון וסימן השאלה הבודד שעמד בפני ביהמ"ש קיבל מענה הולם והפך לסימן קריאה מובהק"
כלקח מהמערכה: צה"ל מקים מפעל לייצור אלפי רחפנים מתאבדים מדי חודש
מטרת הקמת המפעל היא לתעש ולהרחיב משמעותית את ארסנל הרחפנים המתאבדים שיש בידי צה"ל, כדי להגדיל יכולות בשדה הקרב
על רקע הלחימה בגבול הצפון מול חיזבאללה שמשגר רחפני נפץ שגרמו למוות חיילים, צה"ל מקים בימים אלה מפעל שעתיד לייצר רחפני נפץ מתאבדים (רחפני FPV) - לשימוש בכל זירות המלחמה. מטרת הקמת המפעל היא לתעש ולהרחיב משמעותית את ארסנל הרחפנים המתאבדים שיש בידי צה"ל, כדי להגדיל יכולות בשדה הקרב.
עד היום צה"ל רכש את רחפני ה-FPV מחברה ישראלית, שחלק מהמוצרים שלה מיוצרים בסין - ובשווי של אלפי שקלים לכל רחפן, ולכן כעת המטרה היא להפוך את הליך הייצור לכחול-לבן, בתוך אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה״ל.
במפעל מיועדים לשרת כ-200 חיילים שיעברו מכינת טכנאים, ויהיו בתפקיד מרכיבי רחפנים. בחודש הבא, יוני, יגויס כבר המחזור הראשון למפעל.
ההערכה בצה"ל: בתוך חודשיים מהיום - המפעל יתחיל לספק לצבא רחפנים בכמויות גדולות - אלפים מדי חודש ובהמשך אף עשרות אלפים בחודש.
רחפני FPV הם רחפנים מתאבדים שמשמשים גם לתקיפה - ויכולים גם לשמש להגנה (רחפן מתפוצץ על רחפן). בצה"ל מפתחים גם את היכולת הזו - וכבר הציגו יכולת מבצעית כזו בשדה הקרב, אבל עדיין לא בהיקפים מספקים.
