יעל יפה: ראש הממשלה נתניהו וראש המוסד המיועד רומן גופמן הגיבו להחלטת בג"ץ על חוות הדעת המייעצת של ועדת גרוניס. היועצת המשפטית שוב לא הגישה בזמן את הארכה. גופמן טען ש"יש לדחות את העתירות, מכיוון וסימן השאלה הבודד שעמד בפני ביהמ"ש קיבל מענה הולם והפך לסימן קריאה מובהק"
לא רק ישראל וארה”ב: סעודיה תקפה בחשאי באיראן
רויטרס חושפת כי חיל האוויר הסעודי ביצע תקיפות לא פומביות באיראן, בתגובה לפגיעות בממלכה במהלך המלחמה
בדומה לאיחוד האמירויות שתקפה בסתר את איראן, גם סעודיה הוציאה לפועל שורת תקיפות חשאיות נגד איראן במהלך המלחמה האזורית, כך דיווחה היום סוכנות הידיעות רויטרס מפי ארבעה גורמים המעורים בפרטים, בהם שני גורמים מערביים ושני גורמים איראניים. לפי הדיווח, התקיפות בוצעו בתגובה לפגיעות איראניות בשטח הממלכה.
על פי רויטרס, התקיפות בוצעו על ידי חיל האוויר הסעודי בסוף חודש מרץ, אך יעדיהן המדויקים לא אומתו. אחד הגורמים תיאר את המהלך כתקיפות תגמול, לאחר שסעודיה עצמה הותקפה. אם הדיווח יאומת במלואו, מדובר בפעם הראשונה שבה ידוע כי הממלכה ביצעה פעולה צבאית ישירה על אדמת איראן.
הדיווח חושף רובד נוסף במלחמה שנפתחה לאחר התקיפות של ארה”ב וישראל באיראן ב-28 בפברואר. לפי רויטרס, איראן תקפה מאז את כל שש מדינות מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ, לא רק בסיסים אמריקניים, אלא גם אתרים אזרחיים, שדות תעופה ותשתיות נפט.
ברקע, רויטרס דיווחה בעבר כי סעודיה הזהירה את טהרן מפני המשך תקיפות בשטחה ובמתקני האנרגיה שלה, והבהירה כי במקרה כזה היא עלולה להגיב. בתחילת אפריל הודיעה סעודיה כי יירטה שבעה טילים בליסטיים ששוגרו לעבר האזור המזרחי בממלכה, כששברי יירוט נפלו סמוך למתקני אנרגיה.
לפי הדיווח החדש, לאחר התקיפות הסעודיות התקיימו מגעים דיפלומטיים אינטנסיביים בין ריאד לטהרן, ובסופו של דבר הושגה הבנה בלתי רשמית להפחתת המתיחות, עוד לפני הפסקת האש הרחבה יותר בין ארה”ב לאיראן ב-7 באפריל. גורם סעודי בכיר לא התייחס ישירות לשאלה אם אכן בוצעו תקיפות, ומשרד החוץ האיראני לא הגיב לפניית רויטרס.
