יעקב הרשקוביץ: חברי הכנסת של דגל התורה התכנסו לפני שעה קלה לדיון, בפגישה דנו על מועד הבחירות והעיתוי הפוליטי הנכון ביותר עבור המפלגה. נכון לעכשיו לא התקבלה הכרעה סופית.
"מהפך שלא היה מ-1977": בנט ולפיד השיקו את מפלגת "ביחד"
כנס ראשון למפלגה המאוחדת: בנט תקף את "מכונת הרעל" והבטיח להקים ועדת חקירה ממלכתית | לפיד הכריז: "הגשנו הצעה לפיזור הכנסת, נקים ממשלה של אור" | ויועצו של השר לשעבר מונה לדובר המפלגה; מגעים לצירופה של אשת הלוחם
נפתלי בנט ויאיר לפיד, ראשי מפלגת "ביחד", קיימו הערב (שלישי) הצהרה משותפת בכנס הראשון של מפלגתם מאז הושלם האיחוד בין הצדדים. במהלך האירוע הציגו השניים את יעדי המפלגה המאוחדת ותקפו בחריפות את התנהלות הממשלה הנוכחית.
"בבחירות הקרובות עם ישראל יחולל מהפך שלא היה כמותו מאז 1977", אמר בנט במהלך נאומו לתומכיו. "המהפך הזה יפתח פרק חדש בתולדות עם ישראל בארץ ישראל. פרק של תיקון. ברית המשתמטים מתרסקת. ברית שמבוססת על פגיעה בצה"ל - סופה לקרוס". בנט הוסיף כי הממשלה הבאה תקים ועדת חקירה למאורעות 7 באוקטובר.
לדברי בנט, הציבור הישראלי יבחר ב"ברית משרתים ציונית" שתחזק את הצבא ותאחד את המדינה. הוא הוסיף ביקורת ישירה על ראש הממשלה: "נתניהו ולהקתו משגרים כרגע להקת כטב"מים של מכונת רעל נגד כל מי שמביע עמדה שלא משרתת את שרידותו". בנט תהה בנאומו: "ממתי נבחרי ציבור שונאים חצי ציבור? עם ישראל רוצה להתאחד מחדש ולבנות מחדש".
בנט מתח ביקורת על הממשלה: ״הממשלה הזאת החלישה את צה"ל ולא התעוררה מהשבעה באוקטובר. הם ממשיכים את הקונספציה. קונספציה מתחילה כשהבוס משתיק אנשים מלומר את האמת.
זה בדיוק מה ששרי הממשלה הנוראית הזו עושים! נתניהו ולהקתו משגרים להקת כטבמים של מכונת רעל נגד כל מי שמביע עמדה שלא משרתת את שרידותו".
ראש הממשלה לשעבר התייחס לאזהרת הרמטכ"ל בועדת החוץ והביטחון השבוע: "אנו רואים את זה כשהרמטכ"ל מעז לומר שחסרים לו חיילים - הלוחמים בשחיקה מבצעית וגם נאלצים לכבוש שוב ושוב את אותו מקום כי אין מספיק חיילים! זה עולה לנו בחיי חיילים! במקום לפתור את הבעיה, הם יורים עליו חיצים של ארס.״
בנוגע לאירועי היום ואיומי דגל התורה ביציאה לבחירות אמר בנט: "מדברים עכשיו על פיזור הכנסת. ברית המשתמטים מתרסקת! בשנים האחרונות הליכוד הפך לזרוע ביצוע של דרעי וגולדנופף. ברית שמבוססת על פגיעה בחיילי צה"ל - סופה לקרוס. זה מה שאתם רואים עכשיו. הקדמת פיזור הכנסת תהיה הדבר הטוב היחיד שהממשלה הזו עשתה לעם ישראל".
במהלך האירוע נשא דברים גם ראש הממשלה לשעבר ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד.
לפיד הודיע כי האופוזיציה הגישה היום את הצעת החוק לפיזור הכנסת, וזו צפויה לעלות להצבעה כבר בשבוע הבא. לפיד הדגיש בדבריו את האמון שהוא רוחש לשותפו הפוליטי וקרא לסיום מה שהגדיר כ"עידן הפחד".
"הייתי צריך לשאול את עצמי רק שאלה אחת: האם אני מוכן לחתום בפניכם שנפתלי בנט יכול להוביל את המדינה בשנים הקרובות? התשובה היא כן", אמר לפיד בנאומו. לדבריו, הרוב המכריע של הציבור הישראלי מעוניין בממשלה שתראה אותו וכי קיימת כעת הזדמנות אמיתית לביצוע תיקון. לפיד פנה לנוכחים ואמר כי הם "מהווים כיום את המפלגה הגדולה ביותר בישראל, וכי בכוונתם להפוך לממשלה הבאה".
לפיד תיאר את השותפות ככזו המבוססת על אמון וחברות של 14 שנים, למרות המחלוקות האידיאולוגיות בינו כאיש מרכז לבין בנט כאיש ימין. הוא התייחס לעברם המשותף בממשלת השינוי ובשנת 2013, וציין כי בנט היה "ראש ממשלה מצוין". לפיד שיתף בסיפורה של ילדה בשם אור, שסיפרה לו כי הוריה הרופאים שוקלים לעבור לאיטליה, והבטיח לה: "תגידי להורים שלך שיחכו. משהו השתנה. אנחנו ננצח בבחירות ונקים ממשלה של אור".
מגעים מתקיימים בימים אלו לצירופה של מיה אוחנה מורנו, אלמנתו של קצין סיירת מטכ"ל סא"ל עמנואל מורנו ז"ל, למפלגת "ביחד" של נפתלי בנט. הצדדים סירבו להגיב - אך לא הכחישו את הדברים.
מיה היא אלמנתו של עמנואל מורנו ז"ל אשר היה קצין בסיירת מטכ"ל בדרגת סגן-אלוף, ונהרג בסיום מלחמת לבנון השנייה. מורנו הוא החייל הראשון בתולדות צה"ל שתמונתו אסורה בפרסום גם לאחר מותו, בשל תפקיד רגיש שמילא.
כזכור, למפלגתו של בנט הצטרפו לאחרונה יונתן שלו, ממייסדי ארגון "כתף אל כתף", לירן אבישר בן חורין, לשעבר מנכ"לית משרד התקשורת, וקרן טרנר, לשעבר מנכ"לית משרד האוצר ומנכ"לית משרד התחבורה.
בנוסף, במפלגת 'ביחד' מסרו היום על מינוי חדש במפלגתו המתגבשת. לתפקיד דובר המפלגה מונה אורן פדידה, ששימש בחמש השנים האחרונות כיועץ התקשורת הצמוד של שר הביטחון לשעבר, יואב גלנט.
בהודעה רשמית שיצאה מטעם לשכתו של בנט, צוין כי פדידה מביא עמו ניסיון רב לתפקיד. טרם עבודתו עם גלנט, שירת פדידה ככתב ועורך בתחנת הרדיו הצבאית, גלי צה"ל, שם רכש ניסיון עיתונאי עשיר.
