יעקב הרשקוביץ: חברי הכנסת של דגל התורה התכנסו לפני שעה קלה לדיון, בפגישה דנו על מועד הבחירות והעיתוי הפוליטי הנכון ביותר עבור המפלגה. נכון לעכשיו לא התקבלה הכרעה סופית.
בשל לחצים מדיניים: חיסול מפקד רדואן אושר רק בפעם הרביעית
בישראל קיבלו אור ירוק מהאמריקנים לחסל את בלוט בתקיפה ממוקדת ונקודתית. זו הייתה התקיפה הראשונה בדאחייה מאז שהפסקת האש עם לבנון נכנסה לתוקף
חיסולו של אחמד בלוט, מפקד כוחות רדואן בחיזבאללה, אושר על ידי הדרג המדיני רק בפעם הרביעית שבה בצה"ל השיגו מידע מודיעיני שאיפשר את ביצוע החיסול, כך דווח בכאן 11.
למעשה זו עדות למגבלות של ישראל מול חיזבאללה בשל לחצים מדיניים מצד נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. זאת, למרות שחיזבאללה מפר את הפסקת האש מדי יום, פוגע בחיילים ומשגר כטב"מים ורחפנים.
כזכור לפני כשבוע אישרו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ, כי בלוט חוסל ברובע הדאחייה בביירות. גורם ישראלי מסר לכאן 11 כי התקיפה נעשתה בתיאום עם ארצות הברית. לדבריו, בישראל קיבלו אור ירוק מהאמריקנים לחסל את בלוט בתקיפה ממוקדת ונקודתית. זו הייתה התקיפה הראשונה בדאחייה מאז שהפסקת האש עם לבנון נכנסה לתוקף.
גורם ישראלי בכיר מסר כי "הפעולה נעשתה באופן כירורגי במסגרת מדיניות ממשלת ישראל לסיכול איומים מתהווים. ממפקדת חיזבאללה שהותקפה יצאו הנחיות להפרות של הפסקת האש שתקפו ופגעו בכוחותינו וביישובינו".
