מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
כ"ו אייר התשפ"ו | 13.05.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 23°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רעידת אדמה זעזעה את טהראן: "רעדנו כאילו אנחנו בנדנדה"

מוקד רעידת האדמה היה בגבול המחוזות טהרן ומזנדראן, האדמה רעדה במשך 10 שניות. דווח גם על רעידת אדמה קטנה באזור פרדיס ליד טהראן

רעידת אדמה זעזעה את טהראן: "רעדנו כאילו אנחנו בנדנדה"
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

רעידת אדמה בינונית זעזעה את טהרן, עיר שנמצאת במתח לאחר חודשים של מלחמה, כאשר תושבים בחלקים שונים של העיר אמרו לניו יורק טיימס כי הרגישו את הקרקע רועדת תחת רגליהם בסביבות חצות.

טהראן, בירת איראן רחבת הידיים, המונה 15 מיליון תושבים, יושבת על או בסמוך למספר קווי שבר גדולים, ומדי פעם סובל מרעידות אדמה. "רעדנו כאילו היינו בנדנדה", אמר סאבור, תושב טהראן.

המכון הגיאולוגי של ארה"ב רשם עוצמה של 4.3, המרכז הסייסמולוגי האירופי-ים תיכוני רשם עוצמה של 4.5, והתקשורת הממלכתית האיראנית רשמה עוצמה של 4.6. רעידות אדמה. בניינים שאינם עומדים בתקנים מבניים מתקדמים עלולים להתמוטט. לא דווח על נזק או נפגעים.

כלי תקשורת איראניים דיווחו כי מוקד רעידת האדמה היה בגבול המחוזות טהרן ומזנדראן, ממזרח לבירה, ואמרו כי האדמה רעדה במשך 10 שניות. דווח גם על רעידת אדמה קטנה באזור פרדיס ליד טהראן.

תושבים אמרו שעצביהם כבר רופפים, ותוהים האם הפסקת האש הרעועה תקרוס וארצות הברית וישראל יתקפו שוב. שרה, תושבת טהרן בת 54, אמרה לניו יורק טיימס שמגדל דירתה בצפון טהרן התנדנד, והיא נתקפה פאניקה.

"ישבתי ליד שולחן המטבח ופתאום הרגשתי כאילו הכיסא נמשך מתחתיי", אמרה מטהראן. "חשבתי, 'יש לי סחרחורת' ואז שמתי לב לנברשות מתנדנדות. חשבתי שזו התקפה - רעידת אדמה הייתה הדבר האחרון שעלה לנו בראש".

רעידת אדמה איראן טהראן

 צבע אדום

art