עמית סגל: לדברי נציג רה״מ: ״הודעת היועמ״שית מתארת שני אירועים חסרי משקל שקדמו להחלטה על הגשת התצהיר של ג׳, ומטרתה לפסול את מינוי גופמן״
ישראל הולכת לבחירות: הקואליציה הגישה חוק לפיזור הכנסת
ראשי סיעות הקואליציה חתמו על הצעת החוק שנועדה לאפשר שליטה בקצב היציאה לבחירות ובמועדן. מאחורי הקלעים מתנהל קרב על התאריך: יהדות התורה דורשת בחירות ב-1 בספטמבר, ש״ס ב־15 בספטמבר ונתניהו מעדיף סוף אוקטובר
הקואליציה הגישה הערב (רביעי) הצעת חוק לפיזור הכנסת, עליה חתומים כלל ראשי סיעות הקואליציה.
לפי ההצעה, מועד הבחירות לא ייקבע בשלב זה אלא במהלך הדיונים בוועדת הכנסת, צעד שנועד לאפשר לקואליציה לשלוט בקצב התהליך ולא להיגרר אחרי מהלכי האופוזיציה.
במערכת הפוליטית מעריכים כי הצעת החוק צפויה לעבור כבר ביום רביעי הקרוב בקריאה טרומית, ובכך להפוך את ההליכה לבחירות לכמעט בלתי נמנעת.
עם זאת, מאחורי ההסכמה על עצם פיזור הכנסת מתנהל ויכוח משמעותי סביב מועד הבחירות. ביהדות התורה לוחצים לקיים את הבחירות כבר ב-1 בספטמבר, בש"ס מעדיפים את 15 בספטמבר, בעוד ראש הממשלה בנימין נתניהו שואף לדחות את הבחירות ל-27 באוקטובר.
גורמים בקואליציה אומרים כי המאבק על התאריך אינו טכני בלבד, אלא בעל משמעות פוליטית רחבה, החל מהיערכות המפלגות לקמפיין ועד לניסיון להשלים מהלכים פוליטיים וחקיקתיים אחרונים לפני פיזור הכנסת בפועל.
