מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 27°c
באר שבע 34°c
חיפה 25°c
ירושלים 31°c
בית שמש 30°c
בני ברק 33°c
אשדוד 33°c
כ"ז אייר התשפ"ו | 14.05.2026
תל אביב 27°c
באר שבע 34°c
חיפה 25°c
ירושלים 31°c
בית שמש 30°c
בני ברק 33°c
אשדוד 33°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו דוחה את יוזמת הנשיא: "ספין, קשקוש מוחלט"

ראש הממשלה החליט שלא להיענות לקריאת הרצוג לגיבוש הסדר טיעון | בסביבת נתניהו תוקפים: "זו תפאורה שמנסה למרוח זמן" | פרקליטי רה"מ תמכו בהידברות, אך עמדת המשפחה והיועצים הכריעה את הכף

נתניהו דוחה את יוזמת הנשיא: "ספין, קשקוש מוחלט"
יצחק הרצוג ובנימין נתניהו צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריע כי הוא אינו מתכוון להגיע לשיחות בבית הנשיא כדי לגבש הסדר טיעון, כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות 12. ההחלטה התקבלה לאחר עשרה ימים שבהם לא השיב נתניהו ליוזמת הנשיא יצחק הרצוג, ובתום מחלוקת פנימית עמוקה בין פרקליטיו לבין בני משפחתו ויועציו הקרובים באשר למענה הנדרש.

בסביבתו של ראש הממשלה תקפו בחריפות את ההצעה להידברות בבית הנשיא. "יוזמת הנשיא היא ספין", אמרו בכירים בסביבת נתניהו. "מדובר בקשקוש מוחלט, תפאורה שמנסה למרוח את הזמן ולהתחמק מלעסוק בבקשת החנינה". לטענת בכירים בסביבתו, נתניהו עצמו קרוב להחלטה סופית שלא להסכים ליוזמה, ולהמשיך ללחוץ את הרצוג בסוגיית החנינה.

ההכרעה של ראש הממשלה עומדת בניגוד לעמדת פרקליטיו, שסבורים כי האינטרס המשפטי שלו הוא לקיים את השיחות בבית הנשיא. למרות עמדה זו, נראה כי עמדת המשפחה והיועצים הקרובים היא שהכריעה את הכף לעבר דחיית המגעים להסדר טיעון.

הנשיא הרצוג התייחס היום לנושא ב"וועידת הנשיא למחר ישראלי משותף" וכינה את בקשת החנינה "פיל בחדר". "אני נוגע בנושאים מאוד כואבים, נושא שהוא סוג של פיל בחדר", אמר הנשיא. "סוגיית החנינה של רה"מ או בקשת החנינה. למה אני דורש הידברות והסבר, מגעים להסדר? כי אני מאמין באמת שבסוגיות הכבדות האלה שחורכות את לב החברה הישראלית ומפלגות אותה, הדרך הנכונה ככל שניתן היא להגיע להבנות והסדרים. אני מאמין בזה".

הנשיא הוסיף והדגיש את ציפייתו להתייצבות של שני הצדדים למגעים: "גם במקרה הזה, לכולם קשה. ברגע שצד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא לחדר".

בית הנשיא נתניהו יצחק הרצוג הסדר טיעון

 צבע אדום

art