אור רביד: שלוש נשים וגבר נעצרו בחשד לעוקץ של מאות אלפי שקלים ממאות אנשים במסווה של החזרי מס. מחומר החקירה עולה כי שלוש מהחשודות, אם ובתה תושבות כפר כנא, וחשודה נוספת תושבת עילוט, עבדו יחד בחברה לגיטימית להחזרי מס. בעת עבודתן במקום, פנו השלוש ללקוחות שרצו לבדוק את זכאותם להחזרי מס, ואת התשלום עבור פתיחת התיק, העבירו הלקוחות לחשבון הבנק הפרטי שלהן ובהמשך לחשבון פיקטיבי שפתחו. לאחר שעקצו לקוחות רבים, עזבו האם והבת את מקום העבודה, אך המשיכו לקבל "לידים" מהחשודה הנוספת, ויחד עם בן משפחה נוסף מכפר כנא המשיכו לעקוץ לקוחות רבים, בסכומים של בין 800-400 שקלים, שרבים מהם בחרו שלא להתלונן והפנייה אליהם בוצעה באופן יזום על ידי היחידה החוקרת.
נתניהו דוחה את יוזמת הנשיא: "ספין, קשקוש מוחלט"
ראש הממשלה החליט שלא להיענות לקריאת הרצוג לגיבוש הסדר טיעון | בסביבת נתניהו תוקפים: "זו תפאורה שמנסה למרוח זמן" | פרקליטי רה"מ תמכו בהידברות, אך עמדת המשפחה והיועצים הכריעה את הכף
ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריע כי הוא אינו מתכוון להגיע לשיחות בבית הנשיא כדי לגבש הסדר טיעון, כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות 12. ההחלטה התקבלה לאחר עשרה ימים שבהם לא השיב נתניהו ליוזמת הנשיא יצחק הרצוג, ובתום מחלוקת פנימית עמוקה בין פרקליטיו לבין בני משפחתו ויועציו הקרובים באשר למענה הנדרש.
בסביבתו של ראש הממשלה תקפו בחריפות את ההצעה להידברות בבית הנשיא. "יוזמת הנשיא היא ספין", אמרו בכירים בסביבת נתניהו. "מדובר בקשקוש מוחלט, תפאורה שמנסה למרוח את הזמן ולהתחמק מלעסוק בבקשת החנינה". לטענת בכירים בסביבתו, נתניהו עצמו קרוב להחלטה סופית שלא להסכים ליוזמה, ולהמשיך ללחוץ את הרצוג בסוגיית החנינה.
ההכרעה של ראש הממשלה עומדת בניגוד לעמדת פרקליטיו, שסבורים כי האינטרס המשפטי שלו הוא לקיים את השיחות בבית הנשיא. למרות עמדה זו, נראה כי עמדת המשפחה והיועצים הקרובים היא שהכריעה את הכף לעבר דחיית המגעים להסדר טיעון.
הנשיא הרצוג התייחס היום לנושא ב"וועידת הנשיא למחר ישראלי משותף" וכינה את בקשת החנינה "פיל בחדר". "אני נוגע בנושאים מאוד כואבים, נושא שהוא סוג של פיל בחדר", אמר הנשיא. "סוגיית החנינה של רה"מ או בקשת החנינה. למה אני דורש הידברות והסבר, מגעים להסדר? כי אני מאמין באמת שבסוגיות הכבדות האלה שחורכות את לב החברה הישראלית ומפלגות אותה, הדרך הנכונה ככל שניתן היא להגיע להבנות והסדרים. אני מאמין בזה".
הנשיא הוסיף והדגיש את ציפייתו להתייצבות של שני הצדדים למגעים: "גם במקרה הזה, לכולם קשה. ברגע שצד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא לחדר".
