מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 22°c
באר שבע 27°c
חיפה 20°c
ירושלים 25°c
בית שמש 21°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
כ"ח אייר התשפ"ו | 15.05.2026
תל אביב 22°c
באר שבע 27°c
חיפה 20°c
ירושלים 25°c
בית שמש 21°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"סליחה שלא שיתפנו בסוד": המכתב המצמרר של סינוואר ודף לנסראללה נחשף

המכתב שוגר למזכ"ל חיזבאללה ב־7 באוקטובר 2023 בשעה שש וחצי בבוקר, ממש עם מתן ההוראה לתחילת הפלישה הברברית של חמאס לעוטף עזה

"סליחה שלא שיתפנו בסוד": המכתב המצמרר של סינוואר ודף לנסראללה נחשף
מחבלים פושטים לישראל בשבעה באוקטובר צילום: פלאש 90

זהו מסמך מרתק ושומט לסת שחושף את אחורי הקלעים של תעשיית הרצח שבנו סביבנו. מסמך שבו הם מפרטים, בקור רוח מקפיא דם, את תוכניתם להשמדתנו. הם מספרים הכל לחסן נסראללה ומבקשים סליחה על שלא עדכנו אותו מראש ומפרטים איזו עזרה בדיוק הם מבקשים ממנו כדי שהשמדת ישראל תצליח.

מסמך שנכתב על ידי מוחמד דף, יחיא סינוואר ומרוואן עיסא, שלושת בכירי חמאס, כמכתב אישי שלהם לנסראללה. הוא שוגר למזכ"ל חיזבאללה ב־7 באוקטובר 2023 בשעה שש וחצי בבוקר, ממש עם מתן ההוראה לתחילת הפלישה הברברית של חמאס לעוטף עזה.

המסמך אותו חשף העיתונאי בן כספית הזה נתפס על ידי כוחות צה"ל זמן רב לאחר שרוב המעורבים כבר לא היו בחיים, באחד ממטות חמאס באתר תת־קרקעי בעזה. הטקסט בסוגריים הוא הערות המתרגמים ומומחי המודיעין שניתחו אותו. זה לא רק מסמך היסטורי, זה פרק אפל ושחור במיוחד בדברי ימי הברבריות האנושית.

"כשאתה תקרא את מילותינו אלה, ייצאו אלפי לוחמי ג'יהאד של גדודי אל־קסאם לתקוף מטרות של הכיבוש הציוני הפושע, ויפציצו מוצבים של האויב, את ריכוזיו (יישוביו), שדות התעופה שלו וצמתים שלו באזור הדרום בפלסטין הכבושה. הם יפרצו את גדר ההפרדה כדי להתעמת ולהילחם נגד כוחות הכיבוש ולהשתלט על עמדות צבאיות ואזרחיות באזור ולשבות כמויות של חיילי הכיבוש. יצטרפו אליהם אלפי לוחמי ג'יהאד של הפלגים והכוחות האחרים".

עוד מהמכתב המצמרר שנחשף במעריב: ראשי חמאס מבקשים סליחה מנסראללה שלא גילו את התכנית: "אנו בטוחים שאתם, כפי שאנו מכירים אתכם, תסלחו לנו על זה, שלא שיתפנו אתכם בסוד".

עוד כתבו: "אנו סבורים כי עליכם למהר ולקחת חלק תוך שאתם שמים מבטחכם באללה ומאמינים בעזרתו לנו לנצח. אם תושיטו עזרה לאללה בהגנה על דתו, יושיט גם הוא עזרה לכם נגד אויביכם".

בחמאס תכננו למוטט את ההגנה האווירית וכתבו לנסראללה: "הפצצה מרוכזת באמצעות רקטות על עורקי הכיבוש הבסיסיים במטחים גדולים שיפזרו ויכלו את כיפת ברזל, שבמהלכה יופצצו שדות תעופה ומפקדות צבאיות ומטרות אסטרטגיות, מה שיביא לשיתוק יכולת חיל האוויר והתשת טילי כיפת ברזל. הדבר יכניס את האויב למצב של הלם ופחד, ומצב זה יהיה מתאים להתחלת מתקפה קרקעית גדולה להשתלט על האדמה והתושבים, מה שעתיד להביא, בעזרת אללה, למצב התמוטטות מהירה".

בחמאס ציינו שאיראן וסוריה אינן צריכות להתערב, "אך צריך להיות שיתוף פעולה מצד כל כוחות ציר ההתנגדות האחרים (הקבוצות השונות) ומכל הזירות ובמקסימום כוחם. המשך פיצוץ מרוכז ואינטנסיבי ומתקפה באמצעות כטב"מים משך יומיים או שלושה עתיד להשיג את המטרה, ברשות אללה".

חמאס חשף את האסטרטגיה: "כדי שמדינות העולם לא יילחמו לצד ישראל השיח שלנו חייב שלא לדבר על חיסול ישראל או הריסתה אלא על מחויבותה להחלטות הבינלאומיות, שיח פוליטי יגרום למדינות העולם העושק שלא להילחם, עם ביצוע צבאי ברמה הגבוהה ביותר".

תקוותם הגדולה של דף וסינוואר להביא למלחמת אזרחים פנימית בין ערביי ישראל למדינתם נגוזה, ערביי ישראל לא הצטרפו.

איראן סוריה חמאס חסן נסראללה לבנון מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art