מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 17°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
א' סיון התשפ"ו | 17.05.2026
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 14°c
בית שמש 17°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

‏זה העונש שתדרוש התביעה בארה"ב לרוצח עובדי שגרירות ישראל

התביעה בארה”ב תדרוש עונש מוות לאליאס רודריגז, שרצח את עובדי שגרירות ישראל בוושינגטון בפיגוע ירי במאי 2025. הוא מואשם בעבירות טרור ופשעי שנאה

‏זה העונש שתדרוש התביעה בארה"ב לרוצח עובדי שגרירות ישראל
מעצר המחבל צילום: צילום מסך

התביעה בארצות הברית הודיעה אמש (שישי) כי תבקש להטיל עונש מוות על אליאס רודריגז, שרצח את עובדי שגרירות ישראל בוושינגטון ירון לישינסקי ושרה מילגרים בפיגוע ירי בשנה שעברה.

לפי ההודעה, התביעה תדרוש עונש מוות בשלושה מתוך 13 אישומים נגדו, בהם רצח פקיד זר, ירי בנשק חם וגרימת מוות באמצעותו. רודריגז מואשם גם בעבירות של פשעי שנאה ומעשי טרור, והוא כופר באשמה.

התובעים טענו כי לפני הירי הביע רודריגז תמיכה באלימות נגד ישראלים, בין היתר בפוסטים ברשתות החברתיות שבהם כתב לכאורה “מוות לישראל”. בנוסף נטען כי חיבר מסמך שבו הביע תמיכה בפלסטין וטען שישראל מנסה להשמיד פלסטינים.

התובעת במחוז קולומביה, ג’נין פירו, אמרה כי משרדה "לא ינוח" עד להעמדתו לדין על "פעולת הטרור הנוראית והממוקדת".

הפיגוע התרחש במאי 2025 סמוך למוזיאון היהודי בוושינגטון, במהלך אירוע של הוועד היהודי-אמריקני (AJC). בתיעוד מעצרו נראה רודריגז כשהוא צועק "לשחרר את פלסטין" ו"עשיתי את זה למען פלסטין ועזה".

על פי כתב האישום, הוא ירה בקורבנות בגב, ובהמשך המשיך לירות בהם גם לאחר שנפלו. לאחר מכן נטען כי ירה שוב לעבר מילגרים כשהבחין שהיא עדיין בחיים וניסתה לזחול.


ארצות הברית (ארה"ב) אנטישמיות רצח כתב אישום

 צבע אדום

art