אסף רוזנצוייג: התביעה בגרמניה הגישה כתבי אישום נגד שבעה גברים בגין חברות בחמאס ותכנון מתקפת טרור. לפי האישום, הם פעלו בהנחיית בכירים בחמאס, השיגו כלי נשק ותכננו להוציא לפועל מתקפה נגד יעדים ישראליים
הטבעת מתהדקת: האג הוציא צווי מעצר סודיים נגד חמישה בכירים ישראלים נוספים
צווי המעצר הוצאו נגד שלושה פוליטיקאים ושני אנשי צבא. הצווים הם המשך לצווים שהוצאו נגד בכירים ישראלים, נתניהו וגלנט בנובמבר 2024
בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר סודיים נגד כמה ישראלים – כך דווח בעיתון "הארץ". מקור דיפלומטי אמר לעיתון כי מדובר בשלושה פוליטיקאים ישראלים ושני אנשי צבא.
על פי הדיווח, לא ידוע מתי הוצאו צווי המעצר. עד כה היה ידוע על שני צווי מעצר נגד בכירים ישראלים, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. צווים אלו הוצאו בנובמבר 2024.
המשמעות היא שכל אחת מ-125 המדינות החברות בבית הדין, כמעט כל מדינות אירופה; רוב מדינות מרכז ודרום אמריקה וכן קנדה, אוסטרליה, יפן, יהיו חייבות לעצור את ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר כולל אנשי הצבא והפוליטיקאים ששמם עדיין לא פורסם, אם וכאשר יגיעו לשטחן.
זו הפעם הראשונה מאז הקמתו בשנת 2002 שבית הדין מוציא צווי מעצר נגד ראשי מדינה דמוקרטית. כל 59 צווי המעצר שהוציא בית הדין בעבר הוצאו נגד גורמים ממדינות כמו לוב, קונגו, סודן, מאלי, גיאורגיה ורוסיה, או פעילים בארגוני טרור.
