דיווח בעזה: שני נהגי משאיות סיוע הומניטרי נורו למוות באזור מוואסי ברפיח
בדרך לאיחוד באופוזיציה? בנט ואיזנקוט מעמיקים מגעים
השניים נועדו לתיאום מהלכים באופוזיציה ו"דנו בצעדים הנדרשים לקראת פיזור הכנסת, הובלתו לניצחון ולהקמת ממשלה" | המהלך מגיע שבועיים בלבד לאחר פגישה מקבילה שקיים איזנקוט עם אביגדור ליברמן
ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, והרמטכ"ל לשעבר ויו"ר מפלגת "ישר!", גדי איזנקוט, נפגשו אמש, על רקע ההיערכות במערכת הפוליטית לאפשרות של פיזור הכנסת והליכה לבחירות.
על פי הודעה שיצאה מטעם לשכותיהם של השניים, בפגישה הם "דנו במהלכים הנדרשים בגוש התיקון והתקווה לקראת פיזור הכנסת, הובלתו לניצחון ולהקמת ממשלה ציונית על בסיס ברית המשרתים".
בהודעה מטעם שתי המפלגות נמסר עוד כי בנט ואיזנקוט קיימו "מפגש ממושך", שבסיומו הוחלט על המשך והעמקת השיח בין השניים. בנוסף, השניים הנחו את צוותיהם להעמיק את שיתופי הפעולה בין המפלגות, במטרה להביא, לדבריהם, ל"ניצחון קואליציית המשרתים והקמת ממשלה ציונית ממלכתית".
הפגישה בין בנט לאיזנקוט מצטרפת למגעים נוספים שמקיים איזנקוט בתקופה האחרונה עם גורמים באופוזיציה. לפני כשבועיים פורסם כי איזנקוט נפגש גם עם יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, פגישה שעוררה הערכות בנוגע לאפשרות של חיבורים פוליטיים עתידיים בגוש המתנגד לממשלה.
בשלב זה לא דווח על סיכום רשמי לאיחוד או לריצה משותפת, אולם עצם פרסום הפגישה והניסוח המשותף של ההודעה מלמדים על ניסיון לייצר תיאום פוליטי מוקדם לקראת מערכת בחירות אפשרית.
