מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
ג' סיון התשפ"ו | 19.05.2026
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"קהלת תישאר מול הטלוויזיה": תוכנית הענק של השמאל למהפכה משפטית

יאיר גולן מציב תנאי לכניסה לקואליציה: תיק המשפטים בידי הדמוקרטים בלבד. במפלגה הציגו תוכנית חוקתית חדשה שכוללת איסור כהונה תחת כתב אישום, רוב מיוחד לחוקי יסוד ועיגון זכויות יסוד | גולן תקף: "אנשי 'קהלת' לא יתקרבו לספר החוקים" • כל הפרטים

"קהלת תישאר מול הטלוויזיה": תוכנית הענק של השמאל למהפכה משפטית
יאיר גולן, הדמוקרטים צילום: Yonatan Sindel/Flash90

מפלגת הדמוקרטים התכנסה אמש (ראשון) והציגה את "התוכנית החוקתית להגנה על הדמוקרטיה ושלטון החוק", מהלך שמוגדר במפלגה כתשובת נגד לרפורמה המשפטית שניסה לקדם שר המשפטים יריב לוין.

את התוכנית כתבה ח"כ אפרת רייטן, ובמפלגה הבהירו כי ידרשו את תיק המשפטים כתנאי לכניסה לכל קואליציה עתידית.

לפי התוכנית שהוצגה, תיאסר כהונה תחת כתב אישום בממשלה ובכנסת, אישור חוקי יסוד יחייב רוב של שני שלישים מחברי הכנסת, וכן יעוגנו זכויות יסוד ובהן שוויון, חופש ביטוי וחופש דת.

במהלך הכינוס אמר יו"ר המפלגה יאיר גולן: "‏מפלגת הדמוקרטים תדרוש את תיק המשפטים בממשלה הבאה כדי לבצר את הדמוקרטיה! רק עם תיק המשפטים בידינו תובטח ההגנה על מערכת המשפט, ההגנה על זכויות האזרח והשינויים החוקתיים ההכרחיים לתיקון הפגמים שהתגלו בשנים האחרונות. אנחנו נדאג שאנשי 'קהלת' יראו את הכנסת והממשלה מהטלוויזיה ולא יתקרבו לספר החוקים ולוועדת השרים לחקיקה".

‏"נדאג לעגן זכויות יסוד, נפעל למען חוקה ולא נתפשר על ערך השוויון", המשיך גולן. "תחתינו חופש הביטוי, כולל חופש ההפגנה וחופש העיתונות יקבלו את ההגנה החזקה ביותר. נדאג לחופש דת וחופש מדת לכל אזרח באשר הוא. נדאג להליך הוגן, ולזכויות כלכליות וחברתיות שהן חובת המדינה כלפי אזרחיה, ולא כחסד שניתן מלמעלה. יש לנו מחויבות מלאה לתוכנית לעיגון זכויות האזרח וביצור שלטון החוק, ומחויבות זו היא תנאי סף לכניסה לכל קואליציה עתידית".

יאיר גולן מערכת המשפט הדמוקרטים

 צבע אדום

art