רוכב אופנוע בן 55 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך למחלף חולון. צוות מד"א העניק לו טיפול בזירה ופינה אותו לבית החולים וולפסון שבעיר כשהוא עם חבלות בראש ובגפיים
בית הדין בהאג הוציא בקשה לצו מעצר סודי נגד השר סמוטריץ'
בניגוד לצווים נגד נתניהו וגלנט, שהיו צווים פומביים, יש לבית הדין אפשרות להליך של צווים סודיים - בין היתר במקרים שבהם בית הדין לא מעוניין שהחשודים יידעו על כך
הבכיר שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא בקשה לצו מעצר סודי נגדו הוא שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. כך אמרו גורמים המעורים בנושא לאתר "Middle East Eye".
בניגוד לצווים נגד נתניהו וגלנט, שהיו צווים פומביים, יש לבית הדין אפשרות להליך של צווים סודיים - בין היתר במקרים שבהם בית הדין לא מעוניין שהחשודים יידעו על כך, וינקטו צעדי זהירות כדי לא להיעצר. ייתכן שהפעם, אם יוצאו צווים, אלו יהיו צווים סודיים.
לפי הדיווח, כבר הוגשה בקשה לצו מעצר נגד סמוטריץ'. בנוסף, מתקיים דיון במשרד התובע לגבי בקשות דומות נגד שרים נוספים, ובהם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר הביטחון ישראל כ"ץ, ונגד קצינים בכירים כרמטכ"ל אייל זמיר - אבל במקרים אלו אין עדיין החלטה, אלא דיונים לגבי הראיות.
אתמול פורסם ברויטרס כי בית הדין עשוי להוציא צו מעצר נגד חמישה בכירים ישראלים, ובהם שרים ובכירי צבא. בתגובה רשמית אתמול אמרו בבית הדין בהאג כי דיווח שפורסם ולפיו כבר הוצאו צווי מעצר "אינו מדויק", והכחישו מפורשות הוצאת צווי מעצר חדשים נגד ישראלים.
ב-Ynet דווח כי משרד החוץ עדכן את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אחד מהבכירים ששמם הוזכרו בעבר ככאלו שיוצאו נגדם צווי מעצר, כי הוגשה בקשה שכזו. התובע הכללי בהאג קארים חאן דחף בעבר להגיש צווי מעצר נגד בן גביר וסמוטריץ', והוזכרו גם שמותיהם של שר הביטחון כ"ץ, הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי והרמטכ"ל הנוכחי זמיר.
