מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שטיפת מוח כפויה: כך רוסיה מחנכת ילדים אוקראינים להילחם בנאט"ו

בתוך מתקנים מיוחדים, ילדים עוברים חינוך אידיאולוגי, אימונים צבאיים ועבודה הקשורה למאמץ המלחמתי הרוסי. נער אחד שנמלט משם, אמר כי המורים הצבאיים אובססיביים לנאט"ו ולגבולותיה

שטיפת מוח כפויה: כך רוסיה מחנכת ילדים אוקראינים להילחם בנאט"ו
מלחמת אוקראינה רוסיה צילום: צבא אוקראינה

דו"ח חדש מזהיר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מגייס ילדים אוקראינים לבניית צבא מל"טים שיילחם במולדתם ויאיים על האגף המזרחי של נאט"ו. ילדים מגיל שמונה שחיים בשטח אוקראיני כבוש, לומדים להטיס את המכשירים הקטלניים ולהרוג את בני ארצם.

חוקרים זיהו שלושה בתי ספר לרחפנים במריופול כולל בערים שנכבשו באזורי חרסון, דנייפרופטרובסק ולוהנסק. בלוהנסק הכבושה, סטודנטים שאומנו בקבוצות קטנות מקבלים תמריצים - כולל קבלת נקודות בונוס לקראת מבחנים לאומיים - עבור המצטיינים.

התוכניות כוללות הכשרה לילדים עם מוגבלויות במחוז חרסון הכבוש ותחרויות רחפנים לילדים בגילאי שמונה עד 12. הדיילי מייל מדווח, כי רוסיה לוקחת ילדים מהעיירות שהרסה ושוטפת להם את המוח כדי שיטיסו את אותם רחפנים שיפגעו בבני ארצם היום, ועלולים לאיים על אירופה מחר.

ילדים אוקראינים מקבלים קורסים בני 256 שעות, צעירים עם ניסיון ברובוטיקה מבוקשים ביותר, שכן ניתן לאמן אותם תוך יום עד יומיים בלבד. זהו חלק מרשת נרחבת של מתקנים הקושרים לרוסיה, המשתרעת על פני למעלה מ-200 אתרים לגיוס צעירים לצבא.

בתוך מתקנים אלה, ילדים עוברים חינוך אידיאולוגי, אימונים צבאיים ועבודה הקשורה למאמץ המלחמתי הרוסי. נער אחד שנמלט משם, אמר כי המורים הצבאיים אובססיביים לנאט"ו ולגבולותיה.

"הרוסים אמרו לנו ישירות שאנחנו הולכים להילחם בנאט"ו", אמר הנער. הוא הוסיף: "הלקחים החשובים ביותר שלהם היו ההיסטוריה של רוסיה, רוסיה והגבולות שלי, זה מה שהם דיברו ישירות; שרוסיה היא הכל, וזהו ולא יהיה שום דבר אחר".

מלחמת אוקראינה רוסיה ולדימיר פוטין

 צבע אדום

art