מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מכה לתיירים הישראלים: תאילנד מקצצת בחצי את המדיניות המקלה

ממשלת תאילנד אישרה רשמית את קיצור השהות ללא אשרה ל-30 יום בלבד, אך טרם קבעה תאריך סופי לתחילת האכיפה • הצעד נולד בעקבות "השלכות בלתי רצויות", אך ששר התיירות מבהיר כי ועדה מיוחדת תבחן מחדש אילו מדינות יזכו להקלות בעתיד

מכה לתיירים הישראלים: תאילנד מקצצת בחצי את המדיניות המקלה
תאילנד צילום: שאטרסטוק

ממשלת תאילנד החליטה היום (שלישי) רשמית לקצר את תקופת השהייה המותרת לתיירים ללא ויזה מ-60 יום ל-30 יום בלבד. ההחלטה התקבלה לאחר שהקבינט אישר אותה באופן סופי. עם זאת, הממשלה טרם קבעה תאריך סופי לכניסתה של ההחלטה לתוקף.

המדיניות החדשה צפויה להשפיע באופן ישיר על אזרחיהן של 93 מדינות, ובהן גם ישראל. מאז חודש יולי 2024, נהנו אזרחי מדינות אלו מהאפשרות לשהות בממלכה לתקופה של עד 60 יום ללא צורך בהנפקת אשרה מראש.

הרשויות בתאילנד אותתו במשך מספר חודשים כי השהות המוארכת הובילה להשלכות בלתי רצויות במדינה. מדיניות 60 הימים הונהגה במקור לאחר מגפת הקורונה במטרה לתמרץ ולשקם את ענף התיירות המקומי.

עם זאת, ברשויות מסבירים כי ההטבה נוצלה לרעה. לדבריהם, המדיניות המקלה גרמה לעלייה משמעותית במספר האזרחים הזרים המשתקעים במדינה, במטרה לנהל עסקים או לעסוק בפעילות פלילית.

שר התיירות והספורט התאילנדי, סוראסק פנצ'רואנוורקו, מסר כי "הוועדה למדיניות אשרות, בראשות משרד החוץ, תבחן בהמשך אילו מדינות ייהנו מהקלות בעתיד, תוך שקלול השפעות ביטחוניות וכלכליות".

תאילנד אשרת כניסה תיירים

 צבע אדום

art