ראש ארגון הבריאות העולמי מודאג מ"היקף ומהירות" התפרצות האבולה, לאחר שדווח על 134 הרוגים בקונגו.
טראמפ מציב דדליין לאיראן: "יומיים-שלושה לסגור עסקה"
נשיא ארה"ב חשף כי היה "מרחק שעה" ממתן הוראה לתקיפה באיראן, אך קיבל בקשה להמתין בשל התקדמות במו"מ. לדבריו, אם לא תושג פריצת דרך עד סוף השבוע, ייתכן שארה"ב תידרש "לתת מכה גדולה נוספת"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מציב לאיראן חלון זמן קצר במיוחד להגעה להסכם, ומבהיר כי האופציה הצבאית עדיין מונחת על השולחן. בהתבטאות חריגה אמר טראמפ כי יעניק למגעים עוד "יומיים או שלושה", עד יום שישי, שבת או ראשון לכל המאוחר, לפני שיקבל החלטה על המשך הפעולה האמריקנית.
לדברי טראמפ, הוא היה כבר "מרחק שעה" ממתן הוראה לתקיפה באיראן. "זה היה מתבצע למעשה ממש עכשיו", אמר, אך לדבריו קיבל שיחה שבה התבקש להמתין, בעקבות התקדמות במגעים. "אמרו לי: אדוני, אפשר להמתין? אנחנו קרובים להסכם", תיאר טראמפ. "אתן לאיראן עוד יומיים או שלושה. זה חלון זמן מוגבל".
טראמפ הוסיף כי מדינות המפרץ יצרו עמו קשר ביומיים האחרונים, וטענו בפניו כי חלה "התקדמות משמעותית" בניסיונות להגיע להסדר. לדבריו, "כולם במאמצי המו"מ ביחד", אך הוא הבהיר כי מבחינתו ההמתנה אינה בלתי מוגבלת.
בהמשך החריף טראמפ את הטון ואמר כי ייתכן שלא יהיה מנוס מפעולה צבאית נוספת נגד איראן. "אולי נצטרך לתת להם מכה גדולה נוספת", אמר. "אני עדיין לא בטוח, אתם תגלו בקרוב מאוד". לפי ציטוט נוסף שיוחס לו, "כנראה שנצטרך לתת מכה גדולה נוספת, החלטה תתקבל בקרוב".
הדברים מגיעים ברקע דיווחים בארה"ב שלפיהם טראמפ עצר לפי שעה תקיפה שתוכננה נגד איראן, לאחר שמנהיגים במפרץ ביקשו ממנו להעניק עוד זמן למגעים המדיניים. לפי דיווחים שפורסמו בארה"ב, טראמפ אמר כי יש "סיכוי טוב מאוד" להגיע להסכם, אך במקביל הדגיש כי וושינגטון ערוכה לפעולה צבאית רחבה אם הדיפלומטיה תיכשל.
במוקד המגעים עומדת הדרישה האמריקנית לבלום את התקדמות תוכנית הגרעין האיראנית, לצד ניסיון אזורי למנוע הסלמה צבאית נוספת. טראמפ, שמציג את עצמו כמי שמנהל את המהלך מעמדת כוח, טען כי "איראן מתחננת לסגור הסכם", אך מדבריו עולה כי הוא מציב לטהראן מבחן זמן קצר וברור: עסקה בתוך ימים, או חזרה למסלול של עימות.
בינתיים, המסר שיוצא מוושינגטון כפול: מצד אחד, הנשיא מוכן להעניק למגעים חלון נוסף, בעקבות הלחץ של מדינות המפרץ והדיווחים על התקדמות; מצד שני, הוא מבקש להבהיר כי מבחינתו מדובר בהזדמנות אחרונה כמעט, ולא בהארכת זמן פתוחה.
