מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 19°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
ד' סיון התשפ"ו | 20.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 19°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הביקור ההיסטורי של מנהיג עולם התורה במעונו של האדמו"ר מבעלזא

מפגש נדיר הערב בירושלים בין מנהיג עולם התורה ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש לאדמו"ר מבעלזא | 'בחדרי חרדים' עם השיחה שנמשכה זמן רב בין גדולי הדור מנהיגי היהדות החרדית | צפו בתיעוד מהקודש פנימה

הביקור ההיסטורי של מנהיג עולם התורה במעונו של האדמו"ר מבעלזא
הגרמ"ה הירש עם האדמו"ר מבעלזא צילום: א.מ.ש

מנהיג עולם התורה, ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, שהגיע למסע חיזוק מיוחד לקראת חג מתן תורה בהיכלי התורה בירושלים, הגיע הלילה לביקור היסטורי ויוצא דופן אצל האדמו"ר מבעלזא במעונו בירושלים.

הגרמ"ה הירש אצל הרבי מבעלזא צילום: באדיבות המצלם

ל'בחדרי חרדים' נודע כי זהו ביקורו הפומבי הראשון של מנהיג עולם הישיבות בביתו של האדמו"ר, לאחר שבמשך השנים האחרונות, מאז הוטל על ראש הישיבה עול הנהגת הציבור הליטאי, התקיים הקשר הרציף ביניהם באמצעות נאמני הבית ובשיחות טלפון חסויות.

כזכור, הקשר ההדוק בין האדמו"ר מבעלזא למנהיג עולם התורה הגרמ"ה הירש נוהל בשנתיים האחרונות בערוצים שקטים, אשר מדי פעם בפעם פרצו לציבוריות הישראלית סביב סוגיות השעה השונות שעמדו על הפרק. הלילה הגיע ראש הישיבה לראשונה לביתו של הרבי כדי לשוחח עמו פנים אל פנים בארבע עיניים.

השיחה המרוממת ארכה כעשרים דקות, במהלכה שוחחו גדולי ישראל בראש ובראשונה על סגולת שלושת ימי ההגבלה המכינים את בני ישראל לקבלת התורה בחג השבועות.

האדמו"ר מבעלזא התעניין ארוכות במסעותיו חובקי העולם של ראש הישיבה לחיזוק עולם התורה והחזקת הלומדים בגולה, והודה לו על כך בחום וברוח נרגשת בשם כלל ישראל.

בהמשך השיחה שיתף ראש הישיבה את האדמו"ר בפרט היסטורי מרגש, וסיפר לו על סבו שהיה חסיד בעלזא שרוף ונסע בקביעות לאדמו"רי בעלזא זכר צדיקים לברכה בגליציה. ראש הישיבה הוסיף וסיפר כי סבו נקרא אף הוא בשם רבי משה הלל הירש, וכי הוא קרוי על שמו.

הרבי מבעלזא התעניין בהתרגשות אצל ראש הישיבה על שנות לימודיו המוקדמות אצל רבו המובהק, מרן הגאון רבי אהרן קוטלר זצ"ל בישיבת לקווד. כמו כן שוחחו גדולי הדור על התופעה המבורכת הקיימת בארצות הברית מזה עשרות שנים, במסגרתה בעלי בתים ואנשי עסקים רבים עמלים בתורה בהתמדה וקובעים עיתים לתורה מדי יום ביומו.

ראש הישיבה תיאר בפני הרבי את הפריחה התורנית המדהימה שהוא רואה במסעותיו בקרב הקהילות היהודיות שבתפוצות, והרחיב על הפרויקט האדיר שיזם לאחרונה בארץ הקודש, שמטרתו להחדיר את חשקת התורה ועמל התורה בקרב בעלי הבתים העובדים לפרנסתם, בדומה לאווירה הקיימת בהיכלי הישיבות.

לקראת סיום שוחחו גדולי ישראל אודות ענייני השעה העומדים על הפרק. גדולי הדור דנו באריכות במצב הכללי של היהדות החרדית בארץ הקודש, והדגישו בשיחתם כי בעת הזו חסידים וליטאים צריכים לעמוד חזקים ומלוכדים יחד, כאיש אחד בלב אחד, כדי לעמוד איתן מול הגזירות השונות המאיימות על עולם התורה והיהדות הנאמנה.

לאחר מכן, איחל ראש הישיבה לאדמו"ר רפואה שלמה ובריאות איתנה, ואריכות ימים ושנים על ממלכתו להנהיג את עדתו בעוז. האדמו"ר מבעלזא השיב בברכה חמה ואיחל לראש הישיבה שימשיך להנהיג את כלל ישראל בבריאות ובעוז עד ביאת גואל צדק.

לאחר מכן נפרדו גדולי ישראל בידידות רבה, כאשר הרבי מבעלזא דואג שילוו את ראש הישיבה לפתח הבית ומברך אותו בברכה מיוחדת להחלמתה ורפואתה השלמה של הרבנית שתחי'.

א.מ.ש
הגרמ"ה הירש עם האדמו"ר מבעלזא | א.מ.ש

הרב משה הלל הירש הרבי מבעלזא

 צבע אדום

art