ברהנו טגניה: חובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א מאיר אביבי, סיפר: "קיבלנו דיווח על תאונת דרכים קשה, הגענו למקום במהירות עם אמבולנסים ואופנועי תגובה מידית. ראינו מספר פצועים שוכבים והתחלנו בביצוע מיון ראשוני, אנחנו ממשיכים לטפל ולהעניק טיפול רפואי וסורקים במקום על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים"
ההנחיה של המפכ"ל - לא "על הנייר": אברך ראשון נעצר והועבר למשטרה הצבאית
המעצר הראשון לאחר ההנחיה החדשה מעורר סערה בציבור החרדי: אברך מאופקים, אב לילדה קטנה, נעצר בעקבות עבירת תנועה והועבר לידי המשטרה הצבאית. בארגונים החרדיים תוקפים: "במשטרה ידעו בדיוק לאן זה יוביל"
החששות במגזר החרדי בעקבות הנחיית מפכ"ל המשטרה מתחילים להתממש: לראשונה מאז פרסום ההנחיה החדשה, אברך חרדי נעצר על ידי המשטרה והועבר לידי המשטרה הצבאית.
מדובר באברך ר' צוריאל צדוק מאופקים, בן 26, אב לילדה קטנה ואברך כולל, שנעצר במהלך טיפול באירוע תעבורה והוסגר למשטרה הצבאית.
בארגון עם קדוש ציינו כי משפחתו פנתה לקבלת סיוע משפטי, וכי הוא מיוצג כעת על ידי עו"ד שלמה חדד מטעם הארגון. עוד נמסר כי צוות הליווי של "עם קדוש" מעניק למשפחה ליווי ותדרוך מלאים.
בארגון הדגישו כי האברך התייתם מאמו לפני מספר שנים, וטענו כי המעצר "מתקבל בסערה עזה וצפוי לגרום לסערה אדירה ברחוב החרדי". בארגון קראו לציבור "להעתיר בתפילה עבור האברך צוריאל בן שמחה".
המעצר מגיע יממה בלבד לאחר הסערה הציבורית סביב הנחיית המפכ"ל החדשה, שלפיה שוטרים יעבירו דיווח למשטרה הצבאית במקרה של עיכוב עריקים או משתמטים. למרות שבמשטרה ניסו להבהיר כי לא מדובר במהלך נרחב של אכיפה יזומה, במגזר החרדי הזהירו כבר מוקדם יותר כי ההנחיה תהפוך במהירות לאירוע נפיץ.
גורמים חרדים המעורים בסוגיית הגיוס אמרו הערב כי "זה בדיוק התרחיש שממנו הזהירו". לדבריהם, "במשטרה הבינו היטב שהמשמעות של ההנחיה היא לא עוד נוהל טכני, אלא שינוי דרמטי ביחס לבחורי ישיבות ואברכים".
לדברי הגורמים, החשש המרכזי כעת הוא מהשלכות רחבות יותר. "ברגע שאברך נעצר בעקבות מפגש אקראי עם שוטר, כל צעיר חרדי מבין שמעכשיו כל אינטראקציה עם המשטרה עלולה להפוך לאירוע מסוכן מבחינתו", אמרו.
גם הביקורת על מפכ"ל המשטרה נמשכת. גורמים חרדים טוענים כי ההחלטה התקבלה למרות אזהרות ברורות מצד גורמים במערכת האכיפה עצמה, שהתריעו מפני הסלמה אפשרית ומחאות סוערות מצד פלגים קיצוניים. "כולם ידעו שזה לא ייגמר על הנייר", אמר אחד הגורמים. "השאלה הייתה רק מתי יגיע המקרה הראשון - והנה זה כבר קורה".
