ברהנו טגניה: חובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א מאיר אביבי, סיפר: "קיבלנו דיווח על תאונת דרכים קשה, הגענו למקום במהירות עם אמבולנסים ואופנועי תגובה מידית. ראינו מספר פצועים שוכבים והתחלנו בביצוע מיון ראשוני, אנחנו ממשיכים לטפל ולהעניק טיפול רפואי וסורקים במקום על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים"
המלאים מתרוקנים: פאצ' "משיח" הפך ללהיט בחנויות
בעקבות הצעד המשמעתי נגד לוחם הנח"ל, חנויות הציוד הטקטי מדווחות על גל הזמנות חסר תקדים של פאצ' ה"משיח" מכל רחבי הארץ. בחלק מהאתרים המלאי כבר אזל לחלוטין, ובעלי העסקים מופתעים: "חשבנו שהמקרה יגרום לירידה במכירות, אבל בפועל כל הזמנה כוללת את הפאצ', לעיתים בכמויות"
החלטתו של הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, להעיר ללוחם נח"ל שעטה על מדיו פאצ' "משיח", שהוביל להעמדתו לדין ולעונש מחבוש, מחוללת גלים לא רק במערכת הצבאית אלא גם בשוק האזרחי. בעלי חנויות לציוד טקטי מדווחים על זינוק משמעותי בביקוש לפאצ' שעמד במרכז הסערה.
ניסים, מנהל חנות לציוד טקטי, שוחח עם ישראל היום ואמר כי "בהחלט יש עלייה בהזמנות שמגיעות מכל רחבי הארץ". לדבריו של ניסים, "ההזמנות מגיעות מרמת גן, מאשקלון ומהצפון, ולא בהכרח מיישובים שמתאפיינים באוכלוסיות דתיות כפי שאולי היה ניתן לצפות".
לדבריו, "אני לא יודע אם זה סוג של 'מרד' בעקבות החלטת הרמטכ"ל וניסיון לומר 'לא ישתיקו אותנו', או שמדובר בלוחמים שבאמת עונדים את הפאצ' על המדים. אם בחודש רגיל היינו מוכרים כעשרה פאצ'ים של 'משיח' באונליין ועוד כ-20 בחנות, היום הביקוש גדל ויש לא מעט הזמנות מדי יום".
הזינוק החד בביקוש הכה גלים במהירות, ועד מהרה הודיעו כמה מהאתרים המובילים לציוד טקטי כי המלאי אזל לחלוטין. תמונת המצב העולה מן השטח בחנויות השונות ממחישה כי הצעד הפיקודי הנוקשה החטיא את מטרתו, וחולל בפועל אפקט הפוך מכפי שניתן היה לשער.
"עד המקרה האחרון עם לוחם הנח"ל ההזמנות היו בטפטופים, אולי עשר הזמנות בשבוע", מתארת מיכל, מנהלת אחת החנויות שנאלצה להתמודד עם הביקוש הפתאומי למוצר. "מאותו היום שאירע המקרה יש עלייה חדה במכירות ואנחנו מתקשים לעמוד בביקוש. זה הפך ללהיט כבר אחרי 7 באוקטובר".
לדבריה, ההנחה המוקדמת כי החרפת האכיפה תרתיע את הקונים התבררה כמוטעית לחלוטין. "חשבנו שהמקרה יגרום לירידה במכירות, אבל בפועל אנחנו רואים שכל הזמנה כוללת את הפאצ', לעיתים בכמויות. יש ימים שבהם אנחנו מוכרים כעשרה ביום ואף יותר. אנשים מגיעים במיוחד כדי לקנות אותו, אולי כסוג של הבעת הזדהות".
