עמית סגל: הותר לפרסום שמה של חללת צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחתה מצורף שם החללה: - סמל רותם ינאי (Rotem Yanai), בת 20, מגבעת עדה, מש״קית ת״ש בגדוד רותם (435), חטיבת גבעתי, נפלה במהלך פעילות מבצעית בצפון הארץ.
גרמני תקף מתפללים מחוץ לבית כנסת בלונדון, נגזרו עליו 5 שנות מאסר
גבר גרמני בן 25 הואשם בתקיפת גברים יהודים מחוץ לבית כנסת בצפון לונדון בערב חג השבועות. זה קרה פחות מחודש לאחר ששני גברים חרדים נדקרו בגולדרס גרין הסמוכה
גבר גרמני הופיע בבית המשפט בלונדון בסוף השבוע והואשם בתקיפת שני גברים יהודים מחוץ לבית כנסת בצפון לונדון בערב חג השבועות, כך דיווח הדיילי מייל.
עשרות יהודים התאספו מחוץ לבית הכנסת בית גבריאל בהנדון - לונדון ביום חמישי לרגל חג השבועות, כדי לרסן תוקף גרמני שתקף את חברי הקהילה באופן אקראי.
איש לא נפצע קשה, אך אחד מבני בית הכנסת סיפר ל"דיילי מייל" כי מתפלל אחד סבל מחתכים וחבלות לאחר ש"חטף אגרוף בפנים, ונשברו משקפיו".
בעקבות התקרית, התוקף דניאל ניקסמיר, בן 25, מהנדון, הואשם בשני סעיפי תקיפה באמצעות הכאה על רקע גזעני/דתי בנסיבות מחמירות, סעיף אחד של תקיפה באמצעות הכאה, נזק פלילי על רקע גזעני/דתי בנסיבות מחמירות ונזק פלילי. הוא שוחרר בערבות ויופיע בבית המשפט בחודש הבא.
זה קרה פחות מחודש לאחר ששני גברים חרדים נדקרו בגולדרס גרין הסמוכה - וימים ספורים לאחר שגבר יהודי נוסף הותקף לאחר שנשמע מדבר עברית, גם הוא בגולדרס גרין.
משטרת המטרופולין מסרה כי שוטרים הגיעו לאירוע ביום חמישי בהנדון תוך 10 דקות מרגע הקריאה וכי גבר נעצר לאחר שעוכב על ידי הציבור.
וויל לקסטון-ג'ונס, בכיר במשטרת לונדון אמר: "אירועים מסוג זה מעוררים בצדק דאגה בקהילה. אנו ממשיכים להציע תמיכה לתושבים המקומיים, ובמיוחד לשני הגברים שהיו קורבנות של התקיפה הזו".
במקרה אנטישמי אחר, חמש שנות מאסר נגזרו על תוקף אנטישמי שהודה בתקיפות נגד יהודים בלונדון. טביוס ג'ין צ'ארלס, בן 35, הודה בחודש שעבר בשמונה עבירות נגד שישה קורבנות יהודים בין אוקטובר 2025 למרץ 2026.
השופטת דפנה ספירו גזרה את דינו בבית המשפט בסאות'וורק ביום שישי האחרון ואמרה: "התנהגותך הסתכמה בקמפיין מתמשך ומכוון של התנהגות אנטישמית שנערך במשך מספר חודשים. התמקדת שוב ושוב באנשים שהיו בעלי מראה יהודי ברחוב ומחוץ לבית כנסת".
השופטת אמרה לו שהעבירות "פוגעות בערכים הבסיסיים של חברה סובלנית. כל התקפה על הקהילה היהודית היא גם התקפה על החברה כולה". ורינדר הייר, תובעת המחוז ומנהלת מחלקת פשעי שנאה בצפון לונדון, אמרה בהצהרה: "בתקופה שבה אנו תובעים יותר תיקי פשעי שנאה מאי פעם, אני מקווה שתוצאה זו מרגיעה את הציבור, ובמיוחד את הקהילה היהודית, שפשעי שנאה אנטישמיים מטופלים ברצינות מירבית, כאשר העבריינים מזוהים, מועמדים לדין ומובאים במהירות בפני בתי המשפט".
