מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
ח' סיון התשפ"ו | 24.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מנקים עם זה את השירותים? אתם נחשפים לחומר כימי

חברת "המבריק המקורי" קוראת לציבור להפסיק מיד את השימוש במוצר, לאחר שנמצאו ליקויים בדרישות הבטיחות והסימון

מנקים עם זה את השירותים? אתם נחשפים לחומר כימי
מברשת אסלה צילום: Openai

חברת "המבריק המקורי בע"מ" פרסמה קריאה לציבור להפסיק באופן מיידי את השימוש בחומר ניקוי לחדרי אמבטיה ושירותים, שיובא, שווק ונמכר על ידה. מדובר במוצר מדגם 464 T, באריזת 10 ליטר, הנושא ברקוד 410066005158 המופיע בגב האריזה.

על פי הודעת החברה, יצרן המוצר הוא BUZIL WERK WAGNER GMBH & CO, וארץ הייצור היא גרמניה. סוג הסיכון שנקבע למוצר הוא חשיפה לחומר כימי.

הממונה על התקינה
המוצר המדובר | הממונה על התקינה

בבדיקה שנערכה מטעם הממונה על התקינה באמצעות מכון התקנים, נמצא כי המוצר אינו עומד בדרישות התקן הישראלי הרשמי החל עליו. בין הליקויים שנמצאו: היעדר מנגנון בטיחותי להגנה מפני חשיפה לילדים, היעדר סימון מהותי בשפה העברית, לרבות הצהרות על גורמי סיכון ואמצעי זהירות, וכן היעדר סימון של ההרכב הכימי.

בחברה קוראים לכל מי שמחזיק במוצר להפסיק את השימוש בו לאלתר ולהחזירו ליבואן. עם החזרת המוצר ניתן לקבל פיצוי כספי או מוצר חלופי.

בטיחות כימי סכנה אזהרה

 צבע אדום

art