מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 23°c
באר שבע 26°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
ט' סיון התשפ"ו | 25.05.2026
תל אביב 23°c
באר שבע 26°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ה"תיעוד המטריד" של חיזבאללה התגלה כפייק ניוז

תיעוד שפורסם בידי תומכי חיזבאללה והוצג כמעקב לילי אחר לוחמי צה"ל באמצעות רחפן נפץ תרמי, התברר כפייק ניוז המבוסס על צילום ישן מארה"ב

ה"תיעוד המטריד" של חיזבאללה התגלה כפייק ניוז
התמונה שפרסם חיזבאללה צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

שופרות התעמולה של ארגון הטרור חיזבאללה מהדהדים ביממה האחרונה תמונה תרמית, שלטענתם מציגה תיעוד מטריד מרחפן נפץ של הארגון העוקב בלילה אחר לוחמי צה"ל בדרום לבנון.

הפרסום עורר דאגה ראשונית מפני קפיצת מדרגה טכנולוגית ויכולת חדשה של חיזבאללה להפעיל רחפני התאבדות עם אמצעי ראיית לילה.

אולם, מבדיקה עובדתית של איתי בלומנטל מ'כאן החדשות', עולה כי מדובר בפייק ניוז מוחלט. התמונה המדוברת אינה קשורה ללבנון או לצה"ל, אלא מדובר בצילום ישן משנת 2020 לפחות, המתעד פעילות כיבוי שריפות במדינת קולורדו שבארה"ב.

עוד דיווח בלומנטל, כי מבדיקה שערך מול גורמים רשמיים בצה"ל, לא נמצאה עד כה כל עדות לכך שחיזבאללה הצליח לשלב מצלמות תרמיות לראיית לילה על גבי רחפני נפץ.

יצוין כי לחיזבאללה קיים מערך מוכר של מצלמות תרמיות נייחות וניידות לצורכי איסוף מודיעין, ואף ברשותו רחפנים מסחריים בעלי יכולות ראיית לילה – אך אלו טרם שולבו ברחפנים תוקפים (רחפני נפץ).

ניתן להעריך כי פיתוח רחפני נפץ בעלי מצלמות תרמיות הוא ככל הנראה עניין של זמן, אך נכון להיום, הארגון טרם מחזיק ביכולת מבצעית זו, והתיעוד שהופץ אינו אלא ניסיון ללוחמה פסיכולוגית המבוסס על תמונה ישנה מארה"ב.

חיזבאללה לבנון רחפן מבצע שאגת הארי מלחמה

 צבע אדום

art