מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 21°c
באר שבע 19°c
חיפה 19°c
ירושלים 22°c
בית שמש 16°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
ט' סיון התשפ"ו | 25.05.2026
תל אביב 21°c
באר שבע 19°c
חיפה 19°c
ירושלים 22°c
בית שמש 16°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

העסקה עם איראן נתקעת: הגרעין והכסף שוב במרכז המשבר

לפי ה”וול סטריט ג’ורנל”, המגעים בין וושינגטון לטהראן האטו, כשארה”ב דורשת ערבויות גרעיניות ואיראן מתעקשת על הקלות כלכליות

העסקה עם איראן נתקעת: הגרעין והכסף שוב במרכז המשבר
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

המגעים בין ארה”ב לאיראן לקראת הסכם חדש נקלעו להאטה, על רקע התבצרות של שני הצדדים בעמדותיהם סביב שתי הסוגיות הרגישות ביותר: עתיד תוכנית הגרעין האיראנית, והיקף ההקלות הכלכליות שתדרוש טהראן בתמורה.

לפי דיווח ב”וול סטריט ג’ורנל”, אף שלשני הצדדים יש אינטרס להגיע להסכמות, הפערים סביב מנגנוני הפיקוח, היקף הערבויות הגרעיניות, הסרת הסנקציות ושחרור נכסים איראניים מוקפאים, ממשיכים לעכב את ההתקדמות. הנשיא טראמפ, שהציג בימים האחרונים מסרים אופטימיים יותר, הבהיר במקביל כי אינו ממהר לחתום על הסכם שאינו בשל.

ברקע עומד החשש בישראל ובקרב גורמים שמרניים בארה”ב, כי הסכם רך מדי יעניק לטהראן הקלות משמעותיות, בלי לפרק באמת את האיום הגרעיני. מנגד, איראן דורשת ודאות כלכלית מוקדמת, ומבקשת להבין מה בדיוק תקבל לפני שתתחייב לצעדים משמעותיים בתוכנית הגרעין.

הדיווח מגיע בשעה שהממשל האמריקני מנסה לקשור בין המגעים עם איראן לבין תמונה אזורית רחבה יותר, הכוללת גם את פתיחת מצרי הורמוז, מעורבות מדינות המפרץ, וניסיון לקדם חבילת הבנות רחבה יותר במזרח התיכון. אבל לפי שעה, האותיות הקטנות של העסקה הן אלה שתוקעות את ההתקדמות.

איראן מבצע שאגת הארי ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art