ניצן שפירא: צה"ל מעדכן: החל ממחר בבוקר - תוגבל עוד יותר ההתקהלות בקו העימות ובאזורים בגליל
אייכלר נגד מעצרי בחורי הישיבות: “אות קלון לרודפי לומדי התורה”
סגן השר תוקף בחריפות את המשטרה ומערכת המשפט בעקבות ניסיונות מעצר של תלמידי ישיבות: “מעצרי השפלה נגד מי שלא עשו שום חטא” • מזהיר מפני “עימות מסוכן” וקורא לשוטרים “לא להיגרר אחרי המשפטנים”
סגן השר ישראל אייכלר תקף הערב (שני) בחריפות את המשטרה ומערכת המשפט, בעקבות מה שהגדיר כניסיונות “ללכוד ולעצור בחורי ישיבה תמימי דרך ברחובה של עיר”.
לדבריו, “חטאם היחיד הוא לימוד תורה”. אייכלר טען כי מערכת המשפט הפכה ל”שלטון דיקטטורי של רודפי התורה ולומדיה”, והאשים כי גם המשטרה “נגררת לבצע מעצרי השפלה נגד לומדי תורה שלא עשו שום חטא”.
אייכלר תקף גם את התנהלות המשטרה סביב סוגיית אכיפת הגיוס ואמר כי “המשטרה, שכשלה במיגור הפשיעה, צריכה לקחת בחשבון את ההשלכות ההיסטוריות של מלחמה בין שוטרים חמושים לתלמידים”. לדבריו, “ההיסטוריה תרשום אות קלון על מי שירדוף יהודים חפים מפשע הדבקים בתורה”.
עוד הוסיף כי תפקיד המשטרה הוא “לשמור על הסדר הציבורי ולהגן על יהודים שכל חפצם לשמור את תורת ישראל”, והזהיר כי הרדיפה, כלשונו, “עלולה לגרום לקרבנות אדם חפים מפשע”.
בסיום דבריו קרא אייכלר לשוטרי ישראל “לא להקשיב למשפטנים”, וטען כי הם “מנסים לקעקע את יסודות הקיום היהודי בארץ ישראל”
