מבזקים מבזקים + צבע אדום
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ב סיון התשפ"ו | 28.05.2026
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הקלה בקהילה היהודית בטקסס: המועמדת האנטישמית הובסה בפריימריז

הפריימריז בטקסס הגיעו לסיומם עם ניצחונו המובהק של המועמד המתון ג'וני גרסיה, שהצליח לגבור על מורין גלינדו בפער משמעותי • התוצאות מהוות עדות להחלטתם של הבוחרים והמנהיגות המפלגתית לשים קץ לקמפיין שהושתת על רטוריקה של שנאה והסתה נגד ישראל

הקלה בקהילה היהודית בטקסס: המועמדת האנטישמית הובסה בפריימריז
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

בסיומו של יום הבחירות המקדימות (פריימריז) של המפלגה הדמוקרטית בטקסס שהתקיים הלילה (בין שלישי לרביעי), נרשם ניצחון מובהק לג'וני גרסיה, שהביס את מורין גלינדו בפער של כ-20%. התוצאה מסמנת נקודת מפנה משמעותית במחוז, לאחר שגלינדו ניצבה במרכזה של סערה ציבורית בשל התבטאויות חריפות נגד ישראל והקהילה היהודית.

גלינדו, שקנתה לעצמה מקום בשיח הציבורי עם קריאות להגדרת הציונות כאידיאולוגיה אנטישמית ואף דרישה להקמת מתקני כליאה ל"ציונים אמריקנים", הפכה למטרה לגינויים מקצה לקצה בתוך המפלגה הדמוקרטית. מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, האקים ג'פריס, הגדיר את דבריה כמסוכנים ואנטישמיים, וחברת הקונגרס אלכסנדריה אוקסיו-קורטז התנערה אף היא מהרטוריקה שלה, בכינויה "זבל גזעני".

גרסיה, המייצג קו מתון ופרו-ישראלי יותר והתחייב להיאבק באנטישמיות, זכה למימון של ועדת הקמפיין הדמוקרטית לקונגרס. למרות שהיה חשש מוחשי במפלגה כי גלינדו תצליח למנף את תוצאותיה בסבב הראשון לניצחון סופי, היא הפסידה בסופו של דבר בפער של כ-20%. עם פרסום התוצאות, גלינדו כתבה: "ישראל ניצחה הלילה, אבל זו רק ההתחלה עבורנו".

המחוז, המורכב ברובו מאוכלוסייה היספנית ומשתרע על פני חלקים מסן אנטוניו וסביבתה, נחשב למעוז דמוקרטי יציב. הניצחון של גרסיה מעיד על כך שגם בתקופה שבה נרשמת בקרב חלקים בבסיס הבוחרים הדמוקרטי נטייה לביקורת כלפי ישראל, ההנהגה המפלגתית והבוחרים עדיין מציבים קו אדום ברור מול רטוריקה של שנאה ואנטישמיות גלויה.

טקסס פריימריז אמריקני אנטישמיות

 צבע אדום

art